- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Savijača od šampinjona i bukovača
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od šampinjona i bukovača.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 250 g smeđih
- bukovače, 250 g
- kore za savijače, 6-8 listova
- maslac, 180 g pročišćeni
- luk, 1 glavica
- krumpir, 500 g
- češnjak, 2 režnja
- slanina, 80 g
- origano, 1 žličica sušeni
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice debljine 1cm, a luk i slaninu nasjeckamo. Šampinjone očistimo četkicom i narežemo listiće.
- Gljive prepržimo na naglo kako bismo zatvorili pore. Prepržene šampinjone i bukovače izvadimo sa strane da se ohlade.
- U tavu stavimo sjeckani luk i na kockice narezan krumpir i pržimo nekih 10 –tak minuta. Potom dodamo protisnute režnjeve češnjaka i origano.
- Ohlađene šampinjone procijedimo kroz sito da nam savijača ne bude premokra te dodamo u zdjelu s krumpirom. Zatim dodamo slaninu, svježe sjeckani peršin i po želji malo sušene rajčice. Sve sastojke zajedno promiješamo.
- U čistu zdjelicu napravimo tekućinu za premazati kore od pročišćenog maslaca i malo vode. Uzmemo dvije kore koje premažemo s mješavinom maslaca i vode s gornje strane. Tijesto nadijevamo s jedne strane po cijeloj dužini i sve zajedno sabijemo.
- Savijače slažemo dok ne potrošimo sve sastojke na dno vatrostalne posude koju smo prethodno namazali uljem. Sve savijače odozgo premažemo maslacem i vodom i tako pripremljene savijače stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C , 25 minuta.
- Gotove savijače narežemo i poslužimo te ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |