- Almo Čatlak
- 50 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Savijača od višanja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja. – višnje, kore za savijače (tankih), cimet (u prahu), vanilin šećer, smeđi šećer, krušne mrvice, ulje, mlijeko, šećer u prahu, Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu. ; Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama. ; Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru). ; Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.; – Ovaj fini domaći kolač – štrudla, kako ga od milja zovemo – dostojan je da bude desert i najprofinjenijim jelima. Višnje, aroma vanilije, šećer i cimet stopljene su u bogato i slasno punjenje kojem malo tko može odoljeti!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Savijača od višanja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja. – višnje, kore za savijače (tankih), cimet (u prahu), vanilin šećer, smeđi šećer, krušne mrvice, ulje, mlijeko, šećer u prahu, Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu. ; Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama. ; Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru). ; Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.; -</div>
Savijača od višanja Popularnost: | Votes: 59 Rating: 3.93 You: Rate this recipe! |
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja.
Ovaj fini domaći kolač - štrudla, kako ga od milja zovemo - dostojan je da bude desert i najprofinjenijim jelima. Višnje, aroma vanilije, šećer i cimet stopljene su u bogato i slasno punjenje kojem malo tko može odoljeti!
Savijača od višanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja. - višnje, kore za savijače (tankih), cimet (u prahu), vanilin šećer, smeđi šećer, krušne mrvice, ulje, mlijeko, šećer u prahu, Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu. ; Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama. ; Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru). ; Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.; -
Upute po koracima:
- Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu.
- Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama.
- Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru).
- Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta.
- Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 59 Rating: 3.93 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:50minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
štrudla od višanja, savijaca od visanja, savijača sa višnjama, štrudla sa višnjama, štrudla s višnjama, strudel od visanja, savijača s višnjama, strudla od visnje, savijača od višnje, strudla od visanja sa gotovim korama,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Šarena krema s jagodama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Torta za zaljubljene
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
100 min
Almo Čatlak
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Janjetina na marokanski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
220 min
Almo Čatlak
Svitci od kuhane šunke sa sirom i hrenom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
5 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)