- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Savijača s kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s kruškama.
Savijača ili štrudla je tanko tijesto nadjeveno slatkim ili slanim nadjevom. Danas smo ju nadjenuli kruškama, bademima, suhim grožđicama, mrvljenim keksima i u pećnici ispekli do savršenstva.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kore za savijače, 4 lista
- kruška, 1.3 kg
- grožđice, 100 g suhih
- bademi, 50 g
- šećer, 120 g
- petit beurre keksi, 150 g
- vanilin šećer, 20 g
- limun, 1
- rakija, 100 ml vilijamovke
- maslac, 100 g rastopljenog
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Suhe grožđice prelijemo rakijom i ostavimo ih da se moče 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo, kruške operemo, ogulimo i narežemo na kriške, kekse izdrobimo, sok od limuna iscijedimo, a bademe nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu stavimo sjeckane bademe i pržimo ih bez masnoće 2-3 minute.
- Za to vrijeme narezane kruške stavimo u zdjelu, prelijemo ih sokom od limuna, dodamo ocijeđene grožđice, šećer i vanilin šećer, pržene bademe te dobro izmiješamo sastojke.
- Zatim na radnu površinu stavimo list za savijače, premažemo ga rastopljenim maslacem, prekrijemo ga drugim listom te i njega premažemo maslacem.
- Potom listove posipamo mrvljenim keksima, uz dulju stranu listova rasporedimo polovicu nadjeva od krušaka, sve zajedno savijemo u savijaču, krajeve savijemo prema unutra i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
- Tako pripremljene saviječe premažemo rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
- Gotove savijače izvadimo iz pećnice, narežemo ih, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |