- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
        Savijača s kruškama u crnom vinu    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s kruškama u crnom vinu.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - grožđice, 80 g
- rum, 40 ml
- šećer, 120 g
- kruška, 1.5 kg zrela
- crno vino, 100 ml
- vanilin šećer, 20 g
- limun, 1
- orasi, 50 g
- tijesto za savijače, 10 listova
- maslac, 100 g rastopljeni
- šećer u prahu
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Kruške ogulimo i narežemo na kriške, a grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se moče.
- Sada u vruću tavu iznad vatre stavimo šećer i bez miješanja pričekamo da se počne topiti, ali pazimo da se ne karamelizira. Zatim na šećer ulijemo suho crno vino, dodamo narezane kruške i dok se šećer topi, lagano miješamo kruške i kuhamo ih u vinu poprilici 2-3 min.
- Kada su kruške napola omekšale vadimo ih kratko na stranu, a u vino dodamo vanilin šećer, naribamo malo limunove korice, dodamo nekoliko nasjeckanih oraha, začinimo s malo cimeta, smanjimo vatru i pričekamo da umak zgusne.
- Kada je umak zgusnuo dodamo mu ocijeđene, prethodno namočene grožđice, vratimo mu prokuhane kruške i sastojke izmiješamo.
- Zatim tanko tijesto pokapamo vodom, premažemo s malo rastopljenog maslaca, nadjenemo pripremljenom smjesom od krušaka i zamotamo u savijaču.
- Ovako zamotanu savijaču stavimo na papir za pečenje, premažemo s još malo vode i rastopljenim maslacom i stavimo u peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 30-ak minuta, savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim narežemo i poslužimo te za kraj posipamo s cimetom i šećerom u prahu.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:90minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





