- Almo Čatlak
- 65 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Savijača sa svježim kupusom i kajmakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom. – kupus (bijeli, svježi), luk, kajmak, vrhnje za kuhanje, kore za savijače, ulje, sol, Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi. ; Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem. ; Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.
; – Kajmak se dobija fermentacijom mliječne masti izdvojene tijekom kuhanja sirovog kravljeg mlijeka, a ova ukusna i hrskava savijača se dobija na način prikazan u pripadajućem videu. Pogledajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Savijača sa svježim kupusom i kajmakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom. – kupus (bijeli, svježi), luk, kajmak, vrhnje za kuhanje, kore za savijače, ulje, sol, Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi. ; Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem. ; Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Savijača sa svježim kupusom i kajmakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom.
Kajmak se dobija fermentacijom mliječne masti izdvojene tijekom kuhanja sirovog kravljeg mlijeka, a ova ukusna i hrskava savijača se dobija na način prikazan u pripadajućem videu. Pogledajte!
Savijača sa svježim kupusom i kajmakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom. - kupus (bijeli, svježi), luk, kajmak, vrhnje za kuhanje, kore za savijače, ulje, sol, Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo. ; Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući. ; Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi. ; Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem. ; Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače. ; Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
- Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući.
- Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi.
- Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem.
- Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače.
- Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
- Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:65minuta |
|