- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Savršeni cheesecake s limunom
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Podloga od keksa
- Mc Vities Digestive keksi, 250 g
- maslac, 125 g
- cimet, 1/4 žličica
- Krema od sira
- krem sir, 600 g
- sok od limuna, 125 g
- jaja, 4
- Preljev od kiselog vrhnja
- kiselo vrhnje, 360 g
- vanilin šećer, 3
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Podloga od keksa
- Stavite pećnicu da se grije na 165°. Kalup za tortu veličine 24 ili 26 cm obložite papirom za pečenje.
- Kekse sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem i cimetom. Dobivenu smjesu utisnite u kalup, dio na dno i malo na stranice. Podlogu stavite peći 5 min na 165°.
Krema od sira
- U zdjelu dodajte krem sir i šećer te promiksajte. Dok miksate dodajite sok od limuna te jedno po jedno jaje. Na kraju će smjesa biti tekuća kao za palačinke. Smjesu prelijte preko pečene podloge i stavite ponovno peći 25-35 minuta. Nakon 20 minuta provjeravajte češće kako vam se ne bi zapeklo.
Preljev od kiselog vrhnja
- Kad je cheesecake pečen, izvadite uz pećnice, prelijte kiselim vrhnjem i vratite natrag u ugašenu pećnicu na 15 minuta.
- Servirajte ohlađeno s preljevom i ukrasom po želji.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |