- Almo Čatlak
- 180 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šećerni keksi s pekmezom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom.
Sigurno naše bake i majke u ove predblagdanske dane smišljaju kakvim će nas slasticama iznenaditi. Pogledajte naš recept i iznenadite vi njih ovim ukusnim keksima.
Šećerni keksi s pekmezom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom. - maslac, šećer, jaje, namjensko brašno, prašak za pecivo, sol, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu. ; Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno. ; Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata. ; Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra. ; Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu. ; Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade. ; Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 220 g
- šećer, 220 g
- jaje, 1
- namjensko brašno, 400 g
- prašak za pecivo, 3/4 žličice
- sol, 1/4 žličice
- pekmez od šljiva, 100 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu.
- Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno.
- Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata.
- Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra.
- Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu.
- Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
- Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade.
- Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |