- Tomislav Špiček
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Seljačka tava s lukom
Saznajte kako pripremiti seljačku tavu s lukom u našem video receptu.
Luk naš svagdašnji zdrav je za srce i krvožilni sustav. On smanjuje kolesterol i krvni tlak. Dok uživajte u ovom slasnom seljačkom jelu imajte to na umu pa ćete se osjećati manje zabrinuti zbog ogromnih količina mesa, jaja i putra koji ste uz njega konzumirali.
Seljačka tava s lukom - Saznajte kako pripremiti seljačku tavu s lukom u našem video receptu. - luk, mljeveno meso (miješanog), krumpir, rajčica, maslac, temeljac mesne juhe, jaje, ulje, sol i papar, Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške. Rajčice narežemo na osmine. ; U tavi na maslacu prepržimo mljeveno meso, začinimo solju i paprom te dodamo kolutiće luka i začine. ; Sve zajedno zalijemo jušnim temeljcem i kratko prokuhamo. U vatrostalnu posudu prebacimo pirjani luk i meso i po tome rahlo poslažemo ploške rajčica i krumpira. ; Povrh svega razbijemo jaja na oko i po želji još začinimo solju i paprom. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 170°C, po potrebi 10 - 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 500 g
- mljeveno meso, 500 g miješanog
- krumpir, 500 g
- rajčica, 4
- maslac, 20 g
- temeljac mesne juhe, 1 dl
- jaja, 6
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške. Rajčice narežemo na osmine.
- U tavi na maslacu prepržimo mljeveno meso, začinimo solju i paprom te dodamo kolutiće luka i začine.
- Sve zajedno zalijemo jušnim temeljcem i kratko prokuhamo. U vatrostalnu posudu prebacimo pirjani luk i meso i po tome rahlo poslažemo ploške rajčica i krumpira.
- Povrh svega razbijemo jaja na oko i po želji još začinimo solju i paprom.
- Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 170°C, po potrebi 10 - 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |