- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Vrlo jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Seljački doručak    
                
        Saznajte kako pripremiti seljački doručak u našem video receptu.    
        Niti na sekundu nemojte pomisliti da ime ovog jela u sebi nosi nekakav negativni prizvuk. Naprotiv, ljudi sa sela uglavnom jedu i žive zdravije od stanovnika gradova. Zato će vam ovaj seljački doručak dati dovoljno energije da započnete još jedan naporan dan. Ali ne i dan sjedenja pred kompjuterom. U tom slučaju radije doručkujte malo hrane za ptice s mlijekom (Müsli).
Seljački doručak - Saznajte kako pripremiti seljački doručak u našem video receptu. - jaje, krumpir, slanina, luk, feferoni (ljuta), peršin (sjeckani), slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Krumpir kuhamo u vodi zajedno sa korom pa ga ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Krumpir zatim ogulimo i nasiječemo na ploške debljine do jednog centimetra. ; Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove. Slaninu narežemo na kockice. Sve sastojke rasporedimo na četiri dijela. ; U tavici na vrućoj masnoći od raspoređenih sastojaka prvo ispečemo ploške kuhanog krumpira, kolutove luka i kockice slanine i pola narezanog ljutog feferona pa vatru smanjimo na minimum. ; Tri jaja po porciji razbijemo u duboki tanjur, razmutimo, začinimo solju i paprom i prelijemo u tavu preko namirnica. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo. ; Po potrebi za vrijeme pečenja omlet pokrijemo poklopcem. ; Gotov omlet na kraju posipamo mljevenom crvenom paprikom.; -
        Upute po koracima:    
                - Krumpir kuhamo u vodi zajedno sa korom pa ga ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Krumpir zatim ogulimo i nasiječemo na ploške debljine do jednog centimetra.
 - Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove. Slaninu narežemo na kockice. Sve sastojke rasporedimo na četiri dijela.
 - U tavici na vrućoj masnoći od raspoređenih sastojaka prvo ispečemo ploške kuhanog krumpira, kolutove luka i kockice slanine i pola narezanog ljutog feferona pa vatru smanjimo na minimum.
 - Tri jaja po porciji razbijemo u duboki tanjur, razmutimo, začinimo solju i paprom i prelijemo u tavu preko namirnica. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo.
 - Po potrebi za vrijeme pečenja omlet pokrijemo poklopcem.
 - Gotov omlet na kraju posipamo mljevenom crvenom paprikom.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





