- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Seljački doručak s krumpirom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti seljački doručak s krumpirom i slaninom.
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir i luk ogulimo. Zatim luk narežemo na kolute, u tavu ulijemo malo ulja i na njemu popržimo narezani luk.
- Sada slaninu narežemo na tanke kriške, luk maknemo na jednu stranu tave, a slaninu dodamo na drugu polovicu i kratko je popržimo. Zatim luk i slaninu okrenemo na drugu stranu i pržimo dalje.
- Nakon 5-6 minuta slaninu i luk izvadimo na stranu, a u tavu dodamo kockicu maslaca.
- Odmah zatim preko maslaca dodamo na ploške narezan kuhani krumpir i kratko ga popečemo s obje strane.
- Kada smo krumpir prvi put okrenuli, u zdjelu razbijemo jaja, posolimo ih i umutimo.
- Zatim u jaja dodamo sjeckani peršin, izmiješamo i umućena jaja s peršinom ulijemo u tavu s krumpirima.
- Odmah zatim u tavu dodamo luk, koji rasporedimo između krumpira i preko svega još dodamo prženu slaninu. Sada smanjimo vatru i jaja pečemo do kraja bez okretanja.
- Nakon 3-4 minute jelo je gotovo. Vatru možemo ugasiti, seljački doručak poslužiti i po želji začiniti s još malo peršina i crvene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |