Seljački doručak

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Seljački doručak
Saznajte kako pripremiti seljački doručak u našem video receptu.

Niti na sekundu nemojte pomisliti da ime ovog jela u sebi nosi nekakav negativni prizvuk. Naprotiv, ljudi sa sela uglavnom jedu i žive zdravije od stanovnika gradova. Zato će vam ovaj seljački doručak dati dovoljno energije da započnete još jedan naporan dan. Ali ne i dan sjedenja pred kompjuterom. U tom slučaju radije doručkujte malo hrane za ptice s mlijekom (Müsli).

Seljački doručak - Saznajte kako pripremiti seljački doručak u našem video receptu. - jaje, krumpir, slanina, luk, feferoni (ljuta), peršin (sjeckani), slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Krumpir kuhamo u vodi zajedno sa korom pa ga ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Krumpir zatim ogulimo i nasiječemo na ploške debljine do jednog centimetra. ; Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove. Slaninu narežemo na kockice. Sve sastojke rasporedimo na četiri dijela. ; U tavici na vrućoj masnoći od raspoređenih sastojaka prvo ispečemo ploške kuhanog krumpira, kolutove luka i kockice slanine i pola narezanog ljutog feferona pa vatru smanjimo na minimum. ; Tri jaja po porciji razbijemo u duboki tanjur, razmutimo, začinimo solju i paprom i prelijemo u tavu preko namirnica. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo. ; Po potrebi za vrijeme pečenja omlet pokrijemo poklopcem. ; Gotov omlet na kraju posipamo mljevenom crvenom paprikom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Krumpir kuhamo u vodi zajedno sa korom pa ga ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Krumpir zatim ogulimo i nasiječemo na ploške debljine do jednog centimetra.
 2. Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove. Slaninu narežemo na kockice. Sve sastojke rasporedimo na četiri dijela.
 3. U tavici na vrućoj masnoći od raspoređenih sastojaka prvo ispečemo ploške kuhanog krumpira, kolutove luka i kockice slanine i pola narezanog ljutog feferona pa vatru smanjimo na minimum.
 4. Tri jaja po porciji razbijemo u duboki tanjur, razmutimo, začinimo solju i paprom i prelijemo u tavu preko namirnica. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo.
 5. Po potrebi za vrijeme pečenja omlet pokrijemo poklopcem.
 6. Gotov omlet na kraju posipamo mljevenom crvenom paprikom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 35
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: