- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Shiitake gljive s morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake gljive s morskim kozicama.
Poznata gljiva shiitake porijeklom je iz istočne Azije i ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Ojačava imunološki sistem, djeluje antikancerogeno i puna je vitamina D2. Osim toga, izvanredno je ukusna! Zar je stvarno potreban još koji razlog da probate ovo jelo?
Shiitake gljive s morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake gljive s morskim kozicama. - shitake gljive, repovi morskih kozica, luk, limun, tost, jaje, sir ementaler, umak bešamel, maslac, Gljive očistimo, očetkamo i odvojimo im stapke. ; U tavi, rastopimo polovicu maslaca, dodamo gljive bez stapaka te ih pržimo na laganoj vatri, s obje strane, po prilici 2-3 minute. Zatim ih posolimo i premjestimo u, maslacem namašćenu, vatrostalnu posudu. ; Na preostalu masnoću dodamo sjeckane stapke, sjeckani luk, očišćene repove morskih kozica te pirjamo dok luk malo ne omekša. Zatim umiješamo limunov sok i maknemo sa vatre. ; Tost ispržimo i narežemo na sitne kockice. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo kockice tosta, začinimo solju i paprom, dodamo repove morskih kozica i izmiješamo. ; Dobivenu smjesu stavimo preko gljiva, prelijemo s malo bešamel umaka i posipamo ribanim sirom. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, po prilici 5 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- shiitake gljive, 8
- repovi morskih kozica, 125 g
- luk, 1 glavica
- limun, 1
- tost, 1 kriška
- jaja, 2
- sir ementaler, 50 g
- umak bešamel, 100 ml
- maslac, 40 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gljive očistimo, očetkamo i odvojimo im stapke.
- U tavi, rastopimo polovicu maslaca, dodamo gljive bez stapaka te ih pržimo na laganoj vatri, s obje strane, po prilici 2-3 minute. Zatim ih posolimo i premjestimo u, maslacem namašćenu, vatrostalnu posudu.
- Na preostalu masnoću dodamo sjeckane stapke, sjeckani luk, očišćene repove morskih kozica te pirjamo dok luk malo ne omekša. Zatim umiješamo limunov sok i maknemo sa vatre.
- Tost ispržimo i narežemo na sitne kockice.
- U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo kockice tosta, začinimo solju i paprom, dodamo repove morskih kozica i izmiješamo.
- Dobivenu smjesu stavimo preko gljiva, prelijemo s malo bešamel umaka i posipamo ribanim sirom.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, po prilici 5 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |