- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Široki rezanci s crnilom od sipe i umakom od lososa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s crnilom od sipe i umakom od lososa.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dimljeni losos, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- maslac, 40 g
- široki rezanci, 400 g s crnilom od sipe
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu s vrelom posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, na maslac odmah zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i pričekamo da se maslac rastopi. Čim se maslac rastopio, umak posolimo.
- Sada dimljeni losos stavimo na dasku i narežemo ga na trakice širine poprilici jednog centimetara.
- Narezani losos odmah stavimo u tavu s vrhnjem i povremeno miješajući na laganoj temperaturi sastojke lagano zagrijavamo.
- Kada je gotova, kuhanu tjesteninu vadimo iz vode, ocijedimo je i stavljamo preko umaka s dimljenim lososom.
- Sada sastojke izmiješamo, ugasimo vatru i poslužimo.
- Sve zajedno ukrasimo s malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |