- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Široki rezanci s dinjom i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s dinjom i tikvicama.
Da dinja paše uz pršut to već znate, međutim kako se snašla u finom umaku s tikvicama i vrhnjem za kuhanje, prelivenim preko domaćih rezanaca, vrijeme je da saznate.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g (domaći rezanci s jajima)
- tikvice, 400 g
- dinja, 250 g očišćene
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- luk, 1 glavica
- kurkuma, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Dinju očistimo, ogulimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a tikvice očistimo te i njih narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i tikvice, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju.
- Zatim tikvice posipamo kurkumom, promiješamo, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo kockice dinje, posolimo, ponovo promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, dok umak malo ne zgusne.
- Kuhanu tjesteninu procijedimo, rasporedimo ju na tanjure, preko nje stavimo umak od dinja i tikvice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |