- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Široki rezanci s pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s pancetom.
Ljubiteljima tjestenine nikada nije dovoljno recepata za ukusne umake. Dalmatinska panceta nalikuje kontinentalnom "špeku", ali ne d'o Bog, da Dalmatincu kažete da su panceta i "špek" isto. Panceta se dobiva iz svinjske potrbušnice koja se soli i salamuri, hladno dimi i onda suši oko mjesec i pol dan, na buri s Velebita ili Biokova. Kada ju takvu začinite ružmarinom, ljutom papričicom, kapulom i mrkvom s pomama, dobit ćete ovaj fini nesvakidašnji umak za paštu.
Široki rezanci s pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s pancetom. - široki rezanci, parmezan (ribanog), panceta, rajčice pelati, luk, mrkva, čili papričica (usitnjene), ružmarin, maslinovo ulje, Očišćenu mrkvu narežemo na kolutiće, luk sitno nasjeckamo pa zajedno pirjamo u većoj tavi na 3 žlice ulja. ; Dodamo pancetu narezanu na tanke kriške te i nju kratko popržimo. ; Zatim dodajemo rajčicu i pažljivo posolimo jer je panceta sama po sebi slana. Umak kuhamo na laganoj vatri dok malo ne reducira. ; Za to vrijeme rezance kuhamo u slanoj vodi s par kapi jestivog ulja. ; Kuhane rezance ocijedimo, prebacimo na umak od pancete i mrkve i sve zajedno dobro promiješamo. ; Serviramo na tanjure i posipamo parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 400 g
- parmezan, 3 žlice ribanog
- pancete, 150 g
- pelati rajčice, 400 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- čili papričica, 1/2 žličice usitnjene
- ružmarin, 1 prstohvat
- maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenu mrkvu narežemo na kolutiće, luk sitno nasjeckamo pa zajedno pirjamo u većoj tavi na 3 žlice ulja.
- Dodamo pancetu narezanu na tanke kriške te i nju kratko popržimo.
- Zatim dodajemo rajčicu i pažljivo posolimo jer je panceta sama po sebi slana. Umak kuhamo na laganoj vatri dok malo ne reducira.
- Za to vrijeme rezance kuhamo u slanoj vodi s par kapi jestivog ulja.
- Kuhane rezance ocijedimo, prebacimo na umak od pancete i mrkve i sve zajedno dobro promiješamo.
- Serviramo na tanjure i posipamo parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |