- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Široki rezanci s ribom i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s ribom i pancetom. – tjestenina ((široki rezanci)), bijela riba (u filetima), rukola, češnjak, ljuta mljevena paprika (mrvljene), panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na kockice, češnjak na listiće, a ribu na manje komade. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu pancetu i pržimo ju jednu minutu, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Prženu pancetu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo komade ribe i pržimo ih sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim ribu posipamo mrvljenom ljutom papričicom, dodamo listiće češnjaka i promiješamo. ; Čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre, dodamo ocijeđenu tjesteninu i rukolu, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo prženom pancetom i poslužimo.
; – Tagliatelle su tradicionalni talijanski široki rezanci i potječu iz talijanske pokrajine Emilia – Romagna, a u kombinaciji s ribom, pancetom i rukolom čine neodoljivo i zdravo jelo. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Široki rezanci s ribom i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s ribom i pancetom. – tjestenina ((široki rezanci)), bijela riba (u filetima), rukola, češnjak, ljuta mljevena paprika (mrvljene), panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na kockice, češnjak na listiće, a ribu na manje komade. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu pancetu i pržimo ju jednu minutu, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Prženu pancetu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo komade ribe i pržimo ih sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim ribu posipamo mrvljenom ljutom papričicom, dodamo listiće češnjaka i promiješamo. ; Čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre, dodamo ocijeđenu tjesteninu i rukolu, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo prženom pancetom i poslužimo.
; -</div>
Široki rezanci s ribom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s ribom i pancetom.
Tagliatelle su tradicionalni talijanski široki rezanci i potječu iz talijanske pokrajine Emilia – Romagna, a u kombinaciji s ribom, pancetom i rukolom čine neodoljivo i zdravo jelo. U slast!
Široki rezanci s ribom i pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s ribom i pancetom. - tjestenina ((široki rezanci)), bijela riba (u filetima), rukola, češnjak, ljuta mljevena paprika (mrvljene), panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na kockice, češnjak na listiće, a ribu na manje komade. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu pancetu i pržimo ju jednu minutu, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Prženu pancetu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo komade ribe i pržimo ih sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim ribu posipamo mrvljenom ljutom papričicom, dodamo listiće češnjaka i promiješamo. ; Čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre, dodamo ocijeđenu tjesteninu i rukolu, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo prženom pancetom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na kockice, češnjak na listiće, a ribu na manje komade.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu pancetu i pržimo ju jednu minutu, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Prženu pancetu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo komade ribe i pržimo ih sa svih strana 4-5 minuta.
- Zatim ribu posipamo mrvljenom ljutom papričicom, dodamo listiće češnjaka i promiješamo.
- Čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre, dodamo ocijeđenu tjesteninu i rukolu, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo prženom pancetom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|