- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Široki rezanci s ribom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s ribom i pancetom.
Tagliatelle su tradicionalni talijanski široki rezanci i potječu iz talijanske pokrajine Emilia – Romagna, a u kombinaciji s ribom, pancetom i rukolom čine neodoljivo i zdravo jelo. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g (široki rezanci)
- bijela riba, 350 g u filetima
- rukola, 100 g
- češnjak, 1 režanj
- ljuta mljevena paprika, 1/2 žličice mrvljene
- pancete, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na kockice, češnjak na listiće, a ribu na manje komade.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu pancetu i pržimo ju jednu minutu, a tjesteninu stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Prženu pancetu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo komade ribe i pržimo ih sa svih strana 4-5 minuta.
- Zatim ribu posipamo mrvljenom ljutom papričicom, dodamo listiće češnjaka i promiješamo.
- Čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre, dodamo ocijeđenu tjesteninu i rukolu, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo prženom pancetom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |