- Almo Čatlak
 - 20 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Široki rezanci s vrganjima    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima.    
        Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
Široki rezanci s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. - široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - široki rezanci, 400 g
 - vrganji, 220 g
 - maslac, 30 g
 - slatko vrhnje, 300 ml
 - kurkuma, 1 žličica
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
 - Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm.
 - U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute.
 - Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
 - Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:20minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





