- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Široki rezanci s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. – široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; – Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
<div class="wpurp-searchable-recipe">Široki rezanci s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. – široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -</div>
Široki rezanci s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima.
Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
Široki rezanci s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. - široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute.
- Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 29 Rating: 4.55 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
tjestenina s vrganjima, umak od vrganja za tjesteninu,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Prepečenac s bananom i cimetom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Fina Malinić
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Miješano prženo voće u tempura tijestu
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)