- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Široki rezanci s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. – široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; – Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
<div class="wpurp-searchable-recipe">Široki rezanci s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. – široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -</div>
Široki rezanci s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima.
Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?
Široki rezanci s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. - široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute.
- Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 29
Rating: 4.55
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
tjestenina s vrganjima, umak od vrganja za tjesteninu, široki rezanci sa sušenim vrganjima, Tjestenina u umaku od vrganja,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.76
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Špageti Carbonara
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)