- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
        Sjeckana teletina s blitvom i porilukom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckanu teletinu s blitvom i porilukom.    
        Ima onih koji “ni za živu glavu“ ne bi okusili ni blitvu ni poriluk. Ako im se pak ponudi teletina, nju ne bi “ni za živu glavu“ odbili. A kombinacija ovih triju namirnica nešto je što “ni za živu glavu“ ne smijete propustiti!
Sjeckana teletina s blitvom i porilukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckanu teletinu s blitvom i porilukom. - teleći odrezak, poriluk, blitva ((blanširane ili smrznute)), vlasac, limun, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo, narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. ; Poriluk očistimo, narežemo na kolutove, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Listove špinata očistimo od stabljika, operemo i ocijedimo. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, te ga pržimo dok voda što je meso ispusti ne ispari. ; Zatim meso izvadimo na stranu, na masnoću od prženja dodamo poriluk i špinat, te pirjamo 4-5 minuta.; Potom u tavu ulijemo sok polovice limuna, dodamo naribanu limunovu koricu, vrhnje za kuhanje i kuhajući na laganoj vatri pričekamo da umak malo zgusne. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom ili miješanom salatom. ; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - teleći odrezak, 400 g
- poriluk, 250 g
- blitva, 150 g (blanširane ili smrznute)
- vlasac, 1 vezica
- limun, 1
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Meso očistimo, narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom.
- Poriluk očistimo, narežemo na kolutove, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. Listove špinata očistimo od stabljika, operemo i ocijedimo.
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, te ga pržimo dok voda što je meso ispusti ne ispari.
- Zatim meso izvadimo na stranu, na masnoću od prženja dodamo poriluk i špinat, te pirjamo 4-5 minuta.
- Potom u tavu ulijemo sok polovice limuna, dodamo naribanu limunovu koricu, vrhnje za kuhanje i kuhajući na laganoj vatri pričekamo da umak malo zgusne.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom ili miješanom salatom.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





