- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Sjevernoafrička riblja juha
Sjeverna Afrika – prava egzotika! Poželite li malo egzotičnih i zanimljivih okusa i u svom domu, obavezno se sjetite ovog recepta. Krepka će juha uvijek dobro doći, a naročito ako se radi o nečemu ovako bogatom i hranjivom.
Sjevernoafrička riblja juha - - bijela riba ((fileti)), naranča, luk, mrkva, češnjak, svježa crvena paprika, rajčica, kumin, lovorov list, kapare, bulgur pšenica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta. ; Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 800 g (fileti)
- naranča, 1
- luk, 2 glavice
- mrkva, 1
- češnjak, 4 režnja
- svježa crvena paprika, 1
- rajčica, 3
- kumin, 1/2 žličice
- lovorov list, 1
- kapare, 1 žlica
- bulgur, 50 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta.
- Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta.
- Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |