- Almo Čatlak
- 30 min
- 2 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Škampi alla Cardinale
U našem video receptu saznajte kako pripremiti specijalitet Škampi alla Cardinale.
Kada jednostavno nemate vremena ili volje pripremati škampe na buzaru ili na gradele, mogli biste probati ovaj vrlo jednostavan recept. Nažalost (ili na sreću), za njega će vam trebati malo veći primjerci ovih divnih rakova, kako bi im repove mogli omatati u tanke ploške pancete. Ovako atraktivno jelo slobodno možete pripremiti u najsvečanijim prilikama!
Škampi alla Cardinale - U našem video receptu saznajte kako pripremiti specijalitet Škampi alla Cardinale. - škampi (većih), panceta, češnjak, peršin (sjeckani), bijelo vino, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Škampima s donje strane prerežemo prstenove oklopa, te oklop oprezno odvojimo, tako da meso ostane pričvršćeno za tijelo. ; Zatim repove omotamo tankim ploškama pancete koje učvrstimo čačkalicama. ; U tavi, na malo vrućeg maslinovog ulja, pržimo škampe, povremeno okrećući, 3-5 minuta. ; Pred kraj prženja, škampe prelijemo s 2-3 žlice mješavine maslinovog ulja, protisnutog češnjaka, soli, bijelog papra, vina i sjeckanog peršina. ; Kada češnjak zamiriše, poslužimo škampe, po želji ih pokapamo maslinovim uljem i ukrasimo limunom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škampi, 10 većih
- pancete, 10 ploški
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bijelo vino, 50 ml
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Škampima s donje strane prerežemo prstenove oklopa, te oklop oprezno odvojimo, tako da meso ostane pričvršćeno za tijelo.
- Zatim repove omotamo tankim ploškama pancete koje učvrstimo čačkalicama.
- U tavi, na malo vrućeg maslinovog ulja, pržimo škampe, povremeno okrećući, 3-5 minuta.
- Pred kraj prženja, škampe prelijemo s 2-3 žlice mješavine maslinovog ulja, protisnutog češnjaka, soli, bijelog papra, vina i sjeckanog peršina.
- Kada češnjak zamiriše, poslužimo škampe, po želji ih pokapamo maslinovim uljem i ukrasimo limunom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |