- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Škampi na buzaru
Popularnost: |
|
Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu.
Eh, škampi. Pravi morski dragulj, poslastica, delikatesa. Možda ne baš tako cijenjeni kao jastog, ali itekako ukusni; mnogima čak i ukusniji, jer njihovo meso nema toliko slatkast okus. Ovako lagana buzara najbolje će otkriti sve njihove skrivene arome. I nemojte, kao što je to često slučaj, pojesti samo repić: u glavi škampa nema ništa štetno ili gadljivo, a baš ona sadrži najviše sočnih sokova!
Škampi na buzaru - Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu. - škampi, maslinovo ulje, rajčica, češnjak, peršin, krušne mrvice, bijelo vino, sol, bijeli papar, Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo. ; Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo. ; U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo. ; Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta. ; Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škampi, 1,5 kg
- maslinovo ulje, 150 ml
- rajčica, 2
- češnjak, 6 režnjeva
- peršin, 2 žlice
- krušne mrvice, 2 žlice
- bijelo vino, 200 ml
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo.
- Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo.
- U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo.
- Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu.
- Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta.
- Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |