- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa. – lisnato tijesto, kupus (svježeg), svježi kravlji sir, maslac, jaje, orasi, vrhnje za kuhanje, šećer, sol, Orahe sameljemo, kupus očistimo i narežemo ga na rezance. ; U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezan kupus, polovicu šećera i pirjamo povremeno miješajući, dok kupus ne omekša. Nakon 8-10 minuta kupus maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme lisnato tijesto razvaljamo na debljinu dva, tri milimetra i okruglim rezačem izrežemo krugove tijesta. ; U ohlađeni kupus dodamo svježi kravlji sir, jaje, preostali šećer, mljevene orahe, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadijenemo krugove tijesta, rubove premažemo vodom, preklopimo ih i malo utisnemo spojeve. ; Tako pripremljene školjkice premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 8-10 minuta.; Školjkice su gotove i možemo ih poslužiti.; – Da kupus ne ide samo u salatu ili kao prilog mesnim jelima, dokaz je i ova slastica. Pogledajte kako smo spojili krem sir, šećer i kupus u ukusnu cjelinu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa. – lisnato tijesto, kupus (svježeg), svježi kravlji sir, maslac, jaje, orasi, vrhnje za kuhanje, šećer, sol, Orahe sameljemo, kupus očistimo i narežemo ga na rezance. ; U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezan kupus, polovicu šećera i pirjamo povremeno miješajući, dok kupus ne omekša. Nakon 8-10 minuta kupus maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme lisnato tijesto razvaljamo na debljinu dva, tri milimetra i okruglim rezačem izrežemo krugove tijesta. ; U ohlađeni kupus dodamo svježi kravlji sir, jaje, preostali šećer, mljevene orahe, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadijenemo krugove tijesta, rubove premažemo vodom, preklopimo ih i malo utisnemo spojeve. ; Tako pripremljene školjkice premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 8-10 minuta.; Školjkice su gotove i možemo ih poslužiti.; -</div>
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa.
Da kupus ne ide samo u salatu ili kao prilog mesnim jelima, dokaz je i ova slastica. Pogledajte kako smo spojili krem sir, šećer i kupus u ukusnu cjelinu.
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa. - lisnato tijesto, kupus (svježeg), svježi kravlji sir, maslac, jaje, orasi, vrhnje za kuhanje, šećer, sol, Orahe sameljemo, kupus očistimo i narežemo ga na rezance. ; U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezan kupus, polovicu šećera i pirjamo povremeno miješajući, dok kupus ne omekša. Nakon 8-10 minuta kupus maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme lisnato tijesto razvaljamo na debljinu dva, tri milimetra i okruglim rezačem izrežemo krugove tijesta. ; U ohlađeni kupus dodamo svježi kravlji sir, jaje, preostali šećer, mljevene orahe, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadijenemo krugove tijesta, rubove premažemo vodom, preklopimo ih i malo utisnemo spojeve. ; Tako pripremljene školjkice premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 8-10 minuta.; Školjkice su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Orahe sameljemo, kupus očistimo i narežemo ga na rezance.
- U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezan kupus, polovicu šećera i pirjamo povremeno miješajući, dok kupus ne omekša. Nakon 8-10 minuta kupus maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi.
- Za to vrijeme lisnato tijesto razvaljamo na debljinu dva, tri milimetra i okruglim rezačem izrežemo krugove tijesta.
- U ohlađeni kupus dodamo svježi kravlji sir, jaje, preostali šećer, mljevene orahe, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenom smjesom nadijenemo krugove tijesta, rubove premažemo vodom, preklopimo ih i malo utisnemo spojeve.
- Tako pripremljene školjkice premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 8-10 minuta.
- Školjkice su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|