Škotski blagdanski kolač – Dundee – U našem video receptu saznajte kako pripremiti škotski blagdanski kolač – Dundee. – maslac, brašno za kolače, smeđi šećer, vanilin šećer, jaje, grožđice, grožđice (sultanovih), kandirano voće ((mješavina)), bademi (narezanih na prutiće), bademi (mljevenih), bademi (oljuštenih, cijelih), prašak za pecivo, rum, Jaja umutimo, a maslac rastopimo i prelijemo ga u zdjelu. ; Zatim dodamo smeđi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajemo umućena jaja i miksamo dalje. ; Kada smo dobili gustu kremu dodamo grožđice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, ulijemo rum i žlicom nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu prosijemo brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnamo ju i površinu ravnomjerno prekrijemo cijelim bademima. ; Tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C. ; Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijemo dvostrukim papirom za pečenje i pečemo još 125 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se ohladi i odstoji nekoliko sati, te ga poslužimo.; – Da Škoti nisu uvijek škrti dokaz je i njihov kolač Dundee, koji sadrži mnoštvo sastojaka, a koji čine ovaj kolač zaista izuzetnim.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Škotski blagdanski kolač – Dundee – U našem video receptu saznajte kako pripremiti škotski blagdanski kolač – Dundee. – maslac, brašno za kolače, smeđi šećer, vanilin šećer, jaje, grožðice, grožðice (sultanovih), kandirano voće ((mješavina)), bademi (narezanih na prutiće), bademi (mljevenih), bademi (oljuštenih, cijelih), prašak za pecivo, rum, Jaja umutimo, a maslac rastopimo i prelijemo ga u zdjelu. ; Zatim dodamo smeđi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajemo umućena jaja i miksamo dalje. ; Kada smo dobili gustu kremu dodamo grožđice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, ulijemo rum i žlicom nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu prosijemo brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnamo ju i površinu ravnomjerno prekrijemo cijelim bademima. ; Tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C. ; Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijemo dvostrukim papirom za pečenje i pečemo još 125 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se ohladi i odstoji nekoliko sati, te ga poslužimo.; -</div>
Škotski blagdanski kolač - Dundee
U našem video receptu saznajte kako pripremiti škotski blagdanski kolač - Dundee.
Da Škoti nisu uvijek škrti dokaz je i njihov kolač Dundee, koji sadrži mnoštvo sastojaka, a koji čine ovaj kolač zaista izuzetnim.
Škotski blagdanski kolač - Dundee - U našem video receptu saznajte kako pripremiti škotski blagdanski kolač - Dundee. - maslac, brašno za kolače, smeđi šećer, vanilin šećer, jaje, grožðice, grožðice (sultanovih), kandirano voće ((mješavina)), bademi (narezanih na prutiće), bademi (mljevenih), bademi (oljuštenih, cijelih), prašak za pecivo, rum, Jaja umutimo, a maslac rastopimo i prelijemo ga u zdjelu. ; Zatim dodamo smeđi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu. ; Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajemo umućena jaja i miksamo dalje. ; Kada smo dobili gustu kremu dodamo grožđice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, ulijemo rum i žlicom nježno izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu prosijemo brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnamo ju i površinu ravnomjerno prekrijemo cijelim bademima. ; Tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C. ; Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijemo dvostrukim papirom za pečenje i pečemo još 125 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se ohladi i odstoji nekoliko sati, te ga poslužimo.; -
Jaja umutimo, a maslac rastopimo i prelijemo ga u zdjelu.
Zatim dodamo smeđi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremastu smjesu.
Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajemo umućena jaja i miksamo dalje.
Kada smo dobili gustu kremu dodamo grožđice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, ulijemo rum i žlicom nježno izmiješamo sastojke.
Zatim u smjesu prosijemo brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješamo sastojke.
Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnamo ju i površinu ravnomjerno prekrijemo cijelim bademima.
Tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C.
Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijemo dvostrukim papirom za pečenje i pečemo još 125 minuta.
Gotov kolač ostavimo da se ohladi i odstoji nekoliko sati, te ga poslužimo.