- Kuzma Novak
- 90 min
- 10-12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Sladoled tortu obožavat ćete u vrućim ljetnim danima… u slast!
Sladoled torta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti Sladoled tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Kore
- bjelanjak, 15
- šećer, 15 žlica
- brašno, 12 žlica
- prašak za pecivo, 1/2
- mlijeko, 300 ml
- Krema
- žumanjak, 15
- šećer u prahu, 250 g
- maslac, 250 g
- margarin, 100 g
- vanilin šećer, 3
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i pet žlica šećera. Dodajte četiri žlice brašna i 1 žlicu praška za pecivo. Izmiješajte sve zajedno i stavite u peći 15 minuta na 180 ℃.
- Kada je kora gotova, izvadite ju i prelijte preko nje sa 100 ml hladnog mlijeka. Tako ponovite s još dvije kore.
- Žumanjke umutite s 150 g šećera u prahu i vanilin šećera te smjesu kuhajte na pari 20 minuta. Stalno miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada je gotovo, ostavite sa strane dok se ne ohladi.
- Dok čekate da se smjesa ohladi izmiksajte maslac, margarin i 100 g šećera u prahu.
- Preko prve kore stavite fil (otprilike 2/3), zatim na to stavite fil pa koru i tako do kraja. Na kraju, umutite šlag s mlijekom i ukrasite tortu.
|
Vrijeme pripreme:90minuta |