- Fina Malinić
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Jednostavna za pripremu te vrlo ukusna, sladoled torta dolazi kao pravo osvježenje tijekom ljetnih vrućina.
Sladoled torta od čokolade
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti sladoled tortu od čokolade.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za biskvit:
- čokolada, 120 g
- med, 1/2 šalice
- jabuke, 1/2 šalice u obliku kašice
- maslac, 1/2 šalice omekšali
- sol, 1/4 žlice
- soda bikarbona, 1/4 žlice
- Za sladoled:
- indijski oraščići, 2 šalice
- kakao, 3/4 šalice
- med, 2/3 šalice
- kokosovo ulje, 1/2 šalice
- voda, 1 šalica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Indijske oraščiće ostavimo u vodi preko noći.
- Čokoladu i med rastopimo iznad vodene pare i dobro promiješamo.
- Zatim u smjesu dodamo kašicu od jabuke, maslac, sol i sodu bikarbonu te sve zajedno rastopimo i dobro promiješamo.
- Pripremljenu smjesu ulijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva, oko 20 minuta.
- Nakon proteklog vremena, biskvit izvadimo iz pećnice i ohladimo.
- Zatim pripremimo sladoled tako da sve sastojke (oraščiće, kakao, med, vodu i kokosovo ulje) stavimo u mikser i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Smjesu za sladoled prelijemo preko biskvita u kalupu i ovako pripremljenu tortu stavimo u frižider na hlađenje, na minimalno dva sata.
- Kada se torta potpuno ohladila možemo ju po želji ukrasiti voćem i preliti rastopljenom čokoladom, a zatim poslužiti.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |