Slane tortice od šampinjona i sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane tortice od šampinjona i sira. – šampinjoni, prhko tijesto (svježeg), vrhnje za kuhanje, ovčji sir (tvrdog, naribanog), jaje, luk, slanina, bijelo vino (suhog), maslac, mažuran (sjeckani), muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Šampinjone očistimo i narežemo na listiće, slaninu na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo, luk, slaninu i češnjak, posolimo, promiješamo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo narezane šampinjone, posolimo ih, promiješamo i pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon tri-četiri minute pirjanja dodamo maslac, mažuran, muškatni oraščić, bijeli papar, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Od svježeg prhkog tijesta, okruglim oblikom, izrežemo krugove i premjestimo ih u kalupe za muffine. U zdjelu s jajima ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribani sir, promiješamo i mješavinu ulijemo u tavu s gljivama te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Tijesta u kalupima prvo vilicom izbodemo po dnu, zatim rasporedimo nadjev do ruba tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Gotove tortice izvadimo iz kalupa i poslužimo.
; – Maštovito jelo koje možete pripremiti tijekom cijele godine i za sve prilike. Male košarice od tijesta nadjevene pirjanim gljivama i naribanim sirom, pa zapečene u pećnici dobar su razlog da pogledate o čemu se tu radi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slane tortice od šampinjona i sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane tortice od šampinjona i sira. – šampinjoni, prhko tijesto (svježeg), vrhnje za kuhanje, ovčji sir (tvrdog, naribanog), jaje, luk, slanina, bijelo vino (suhog), maslac, mažuran (sjeckani), muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Šampinjone očistimo i narežemo na listiće, slaninu na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo, luk, slaninu i češnjak, posolimo, promiješamo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo narezane šampinjone, posolimo ih, promiješamo i pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon tri-četiri minute pirjanja dodamo maslac, mažuran, muškatni oraščić, bijeli papar, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Od svježeg prhkog tijesta, okruglim oblikom, izrežemo krugove i premjestimo ih u kalupe za muffine. U zdjelu s jajima ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribani sir, promiješamo i mješavinu ulijemo u tavu s gljivama te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Tijesta u kalupima prvo vilicom izbodemo po dnu, zatim rasporedimo nadjev do ruba tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Gotove tortice izvadimo iz kalupa i poslužimo.
; -</div>
Slane tortice od šampinjona i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane tortice od šampinjona i sira.
Maštovito jelo koje možete pripremiti tijekom cijele godine i za sve prilike. Male košarice od tijesta nadjevene pirjanim gljivama i naribanim sirom, pa zapečene u pećnici dobar su razlog da pogledate o čemu se tu radi.
Slane tortice od šampinjona i sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane tortice od šampinjona i sira. - šampinjoni, prhko tijesto (svježeg), vrhnje za kuhanje, ovčji sir (tvrdog, naribanog), jaje, luk, slanina, bijelo vino (suhog), maslac, mažuran (sjeckani), muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Šampinjone očistimo i narežemo na listiće, slaninu na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo, luk, slaninu i češnjak, posolimo, promiješamo te pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo narezane šampinjone, posolimo ih, promiješamo i pirjamo povremeno miješajući. ; Nakon tri-četiri minute pirjanja dodamo maslac, mažuran, muškatni oraščić, bijeli papar, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Od svježeg prhkog tijesta, okruglim oblikom, izrežemo krugove i premjestimo ih u kalupe za muffine. U zdjelu s jajima ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribani sir, promiješamo i mješavinu ulijemo u tavu s gljivama te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Tijesta u kalupima prvo vilicom izbodemo po dnu, zatim rasporedimo nadjev do ruba tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Gotove tortice izvadimo iz kalupa i poslužimo.
; -
Šampinjone očistimo i narežemo na listiće, slaninu na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a jaja razbijemo u zdjelu.
U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo, luk, slaninu i češnjak, posolimo, promiješamo te pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo narezane šampinjone, posolimo ih, promiješamo i pirjamo povremeno miješajući.
Nakon tri-četiri minute pirjanja dodamo maslac, mažuran, muškatni oraščić, bijeli papar, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
Od svježeg prhkog tijesta, okruglim oblikom, izrežemo krugove i premjestimo ih u kalupe za muffine. U zdjelu s jajima ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Zatim dodamo naribani sir, promiješamo i mješavinu ulijemo u tavu s gljivama te sve zajedno dobro izmiješamo.
Tijesta u kalupima prvo vilicom izbodemo po dnu, zatim rasporedimo nadjev do ruba tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.