Slani alzaški kolač – crepes flambees ili flammkuchen

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slani alzaški kolač - crepes flambees ili flammkuchen
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani alzaški kolač - crepes flambees ili flammkuchen.

Luk je biljka srodna češnjaku, poriluku i vlascu, a upotrebljava se u gastronomiji i medicini i jedan je od glavnih sastojaka ovog zanimljivog jela.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na tanke trakice, luk na tanke kolutove i stavimo ga u hladnu vodu da pusti ljutinu.
  2. U zdjelu s brašnom ulijemo 250 ml mlake vode i 90 ml ulja, dodamo ½ žličice soli i ručnim mikserom izradimo tijesto.
  3. Zatim tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, poklopimo i ostavimo da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme luk izvadimo iz zdjele i dobro ga ocijedimo.
  4. Potom tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela i oblikujemo ih u kugle.
  5. Na pobrašnjenoj dasci, jednu po jednu kuglu razvaljamo na debljinu mlinca, pomoću valjka za tijesto ih premjestimo na limove za pečenje prekrivne papirom za pečenje, premažemo ih tankim slojem milerama, začinimo mljevenom paprikom, preko milerama rasporedimo ocijeđene kolutove luka, posipamo trakicama pancete i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
  6. Gotove kolače rasporedimo na tanjure, posipamo ih svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: