- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od jaja s tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom.
Oni koji vole tvrdo kuhana jaja uživati će u ovom receptu. Prhko tijesto nadjeveno sočnim nadjevom od sira i tune, prekriven ploškama jaja, pa zapečen u pećnici... Ako vam ovo zvuči dobro, onda pogledajte i video.
Slani kolač od jaja s tunom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom. - prhko tijesto, tuna iz konzerve, kravlji sir (svježi), vrhnje za kuhanje, jaje, mediteranske trave ((mješavina)), kapare (u maslinovom ulju), sol i papar, Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu. ; U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta. ; Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g
- tuna iz konzerve, 250 g
- kravlji sir, 200 g svježi
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- jaja, 8
- mediteranske trave, 1 žličica (mješavina)
- kapare, 1 žličica u maslinovom ulju
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu.
- U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta.
- Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |