Slani kolač od jaja s tunom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od jaja s tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom.

Oni koji vole tvrdo kuhana jaja uživati će u ovom receptu. Prhko tijesto nadjeveno sočnim nadjevom od sira i tune, prekriven ploškama jaja, pa zapečen u pećnici... Ako vam ovo zvuči dobro, onda pogledajte i video.

Slani kolač od jaja s tunom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od jaja s tunom. - prhko tijesto, tuna iz konzerve, kravlji sir (svježi), vrhnje za kuhanje, jaje, mediteranske trave ((mješavina)), kapare (u maslinovom ulju), sol i papar, Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu. ; U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta. ; Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu.
  2. U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta.
  3. Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: