- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slani kolač od krumpira i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od krumpira i sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1.2 kg kuhani
- pancete, 160 g
- ovčji sir, 85 g tvrdi
- sir mozzarella, 140 g
- mlijeko, 200 ml
- maslac, 100 g
- parmezan, 200 g
- češnjak, 2 režnja
- jaja, 4 komada
- peršin, 1 žlica sjeckani
- majčina dušica, 1 žlica mrvljena
- krušne mrvice, 50 g
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ovčji sir, mozzarellu i slaninu narežemo na kockice.
- Pancetu stavimo u tavu iznad vatre i kratku ju pržimo. Nakon poprilici dvije minute, poprženu pancetu vadimo na stranu, a masnoću koju je ispustila ostavljamo u posudi.
- Zatim na masnoću dodamo maslac i ulijemo mlijeko. Pričekamo da se maslac rastopi, a onda preko maslaca i mlijeka protisnemo oguljeni kuhani krumpir. Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiješamo kako bi dobili pire.
- Sada u pire vratimo poprženu slaninu i sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina. Odmah zatim dodamo sjeckani peršin, protisnemo očišćene režnjeve češnjaka, promiješamo sastojke, ugasimo vatru i ostavimo pire da se malo ohladi.
- Kada se pire ohladio, u njega umiješamo cijela jaja. Kada smo dobili jednoličnu smjesu dodamo kockice ovčjeg sira, mozzarelle i na kraju svježe naribani parmezan.
- Dobivenu smjesu sada stavljamo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. Zatim sastojke ravnomjerno raspodjelimo i još jednom začinimo talijanskom mješavinom začina.
- Sada površinu prekrijemo tankim slojem krušnih mrvica i sve zajedno stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi. Zatim ga režemo poput torte i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |