Slani kolač od krumpira i sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od krumpira i sira. – krumpir (kuhani), panceta, ovčji sir (tvrdi), sir mozzarella, mlijeko, maslac, parmezan, češnjak, jaje, peršin (sjeckani), majčina dušica (mrvljena), krušne mrvice, sol, papar (svježe mljeveni), Ovčji sir, mozzarellu i slaninu narežemo na kockice. ; Pancetu stavimo u tavu iznad vatre i kratku ju pržimo. Nakon poprilici dvije minute, poprženu pancetu vadimo na stranu, a masnoću koju je ispustila ostavljamo u posudi. ; Zatim na masnoću dodamo maslac i ulijemo mlijeko. Pričekamo da se maslac rastopi, a onda preko maslaca i mlijeka protisnemo oguljeni kuhani krumpir. Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiješamo kako bi dobili pire. ; Sada u pire vratimo poprženu slaninu i sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina. Odmah zatim dodamo sjeckani peršin, protisnemo očišćene režnjeve češnjaka, promiješamo sastojke, ugasimo vatru i ostavimo pire da se malo ohladi. ; Kada se pire ohladio, u njega umiješamo cijela jaja. Kada smo dobili jednoličnu smjesu dodamo kockice ovčjeg sira, mozzarelle i na kraju svježe naribani parmezan. ; Dobivenu smjesu sada stavljamo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. Zatim sastojke ravnomjerno raspodjelimo i još jednom začinimo talijanskom mješavinom začina. ; Sada površinu prekrijemo tankim slojem krušnih mrvica i sve zajedno stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. ; Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi. Zatim ga režemo poput torte i poslužimo.
; –
Slani kolač od krumpira i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od krumpira i sira.
Ovčji sir, mozzarellu i slaninu narežemo na kockice.
Pancetu stavimo u tavu iznad vatre i kratku ju pržimo. Nakon poprilici dvije minute, poprženu pancetu vadimo na stranu, a masnoću koju je ispustila ostavljamo u posudi.
Zatim na masnoću dodamo maslac i ulijemo mlijeko. Pričekamo da se maslac rastopi, a onda preko maslaca i mlijeka protisnemo oguljeni kuhani krumpir. Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiješamo kako bi dobili pire.
Sada u pire vratimo poprženu slaninu i sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina. Odmah zatim dodamo sjeckani peršin, protisnemo očišćene režnjeve češnjaka, promiješamo sastojke, ugasimo vatru i ostavimo pire da se malo ohladi.
Kada se pire ohladio, u njega umiješamo cijela jaja. Kada smo dobili jednoličnu smjesu dodamo kockice ovčjeg sira, mozzarelle i na kraju svježe naribani parmezan.
Dobivenu smjesu sada stavljamo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. Zatim sastojke ravnomjerno raspodjelimo i još jednom začinimo talijanskom mješavinom začina.
Sada površinu prekrijemo tankim slojem krušnih mrvica i sve zajedno stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi. Zatim ga režemo poput torte i poslužimo.