Slani kolač od škampa i morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od škampa i morskih kozica. – lisnato tijesto (smrznutog), jaje, repovi morskih kozica (očišćenih), škampi, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, brašno, maslac, konjak, češnjak, sol i papar, U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i još jednom sve dobro izmiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo repove morskih kozica, posolimo ih, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute odlijemo vodu koju ispuste repovi kozica, ulijemo konjak, usplamtimo, tavu maknemo na stranu i pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom ostavimo da se repovi kozica ohlade, a za to vrijeme razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od nekoliko milimetara i njime obložimo kalup za kolače. ; U tijesto ulijemo mješavinu jaja i vrhnja, dodamo repove morskih kozica, rubove tijesta savijemo prema sredini, ukrasimo cijelim škampima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Pečeni kolač izvadimo iz pećnice, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; – Prhko pečeno tijesto ispunjeno mješavinom pirjanih i flambiranih repova kozica i mješavine jaja i vrhnja vrhunski je gastronomski užitak, koji svakako trebate pripremiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolač od škampa i morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od škampa i morskih kozica. – lisnato tijesto (smrznutog), jaje, repovi morskih kozica (očišćenih), škampi, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, brašno, maslac, konjak, češnjak, sol i papar, U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i još jednom sve dobro izmiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo repove morskih kozica, posolimo ih, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute odlijemo vodu koju ispuste repovi kozica, ulijemo konjak, usplamtimo, tavu maknemo na stranu i pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom ostavimo da se repovi kozica ohlade, a za to vrijeme razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od nekoliko milimetara i njime obložimo kalup za kolače. ; U tijesto ulijemo mješavinu jaja i vrhnja, dodamo repove morskih kozica, rubove tijesta savijemo prema sredini, ukrasimo cijelim škampima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Pečeni kolač izvadimo iz pećnice, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; -</div>
Slani kolač od škampa i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od škampa i morskih kozica.
Prhko pečeno tijesto ispunjeno mješavinom pirjanih i flambiranih repova kozica i mješavine jaja i vrhnja vrhunski je gastronomski užitak, koji svakako trebate pripremiti.
Slani kolač od škampa i morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od škampa i morskih kozica. - lisnato tijesto (smrznutog), jaje, repovi morskih kozica (očišćenih), škampi, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, brašno, maslac, konjak, češnjak, sol i papar, U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i još jednom sve dobro izmiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo repove morskih kozica, posolimo ih, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute odlijemo vodu koju ispuste repovi kozica, ulijemo konjak, usplamtimo, tavu maknemo na stranu i pričekamo da se vatra ugasi. ; Potom ostavimo da se repovi kozica ohlade, a za to vrijeme razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od nekoliko milimetara i njime obložimo kalup za kolače. ; U tijesto ulijemo mješavinu jaja i vrhnja, dodamo repove morskih kozica, rubove tijesta savijemo prema sredini, ukrasimo cijelim škampima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Pečeni kolač izvadimo iz pećnice, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; -
U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Zatim dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i još jednom sve dobro izmiješamo.
U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Potom dodamo repove morskih kozica, posolimo ih, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 3-4 minute odlijemo vodu koju ispuste repovi kozica, ulijemo konjak, usplamtimo, tavu maknemo na stranu i pričekamo da se vatra ugasi.
Potom ostavimo da se repovi kozica ohlade, a za to vrijeme razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od nekoliko milimetara i njime obložimo kalup za kolače.
U tijesto ulijemo mješavinu jaja i vrhnja, dodamo repove morskih kozica, rubove tijesta savijemo prema sredini, ukrasimo cijelim škampima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta.
Pečeni kolač izvadimo iz pećnice, narežemo ga na kriške i poslužimo.