Slani kolač od škampa i morskih kozica

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od škampa i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od škampa i morskih kozica.

Prhko pečeno tijesto ispunjeno mješavinom pirjanih i flambiranih repova kozica i mješavine jaja i vrhnja vrhunski je gastronomski užitak, koji svakako trebate pripremiti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  2. Zatim dodamo brašno, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i još jednom sve dobro izmiješamo.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Potom dodamo repove morskih kozica, posolimo ih, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute odlijemo vodu koju ispuste repovi kozica, ulijemo konjak, usplamtimo, tavu maknemo na stranu i pričekamo da se vatra ugasi.
  6. Potom ostavimo da se repovi kozica ohlade, a za to vrijeme razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od nekoliko milimetara i njime obložimo kalup za kolače.
  7. U tijesto ulijemo mješavinu jaja i vrhnja, dodamo repove morskih kozica, rubove tijesta savijemo prema sredini, ukrasimo cijelim škampima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta.
  8. Pečeni kolač izvadimo iz pećnice, narežemo ga na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: