- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od srdela – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela. – srdele (svježih, očišćenih), češnjak, peršin (sjeckanog), slane srdele, krušne mrvice, parmezan (naribanog), jaje, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo. ; U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
; – Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti s ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, a srdela je zbog svoje cijene vrlo dobar izbor. Kako smo ju mi pripremili i dobili super kolač, pogledajte u priloženim uputama.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolač od srdela – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela. – srdele (svježih, očišćenih), češnjak, peršin (sjeckanog), slane srdele, krušne mrvice, parmezan (naribanog), jaje, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo. ; U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
; -</div>
Slani kolač od srdela
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela.
Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti s ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, a srdela je zbog svoje cijene vrlo dobar izbor. Kako smo ju mi pripremili i dobili super kolač, pogledajte u priloženim uputama.
Slani kolač od srdela - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela. - srdele (svježih, očišćenih), češnjak, peršin (sjeckanog), slane srdele, krušne mrvice, parmezan (naribanog), jaje, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo. ; U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo.
- U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta.
- Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|