- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Slani kolačići sa čvarcima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane kolačiće sa čvarcima. – čvarci, glatko brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, svinjska mast, maslac, jogurt (tekućeg), sol i papar ((svježe mljeveni)), U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i sodu bikarbonu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo svinjsku mast i kockice maslaca te prstima trljamo dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo čvarke, začinimo solju i paprom, promiješamo te ulijemo jogurt i još jednom nježno promiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na brašnom posipanu dasku i raširimo ga pazeći da debljina tijesta bude 2-3 centimetra. ; Od tako pripremljenog tijesta, čašom ili okruglim modelom, izrežemo oblike i premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; – Poznate čvarkuše, krampogače ili kolačići sa čvarcima, uvijek su dobrodošli na našim stolovima, a ako ih još ne znate pripremiti, sad je pravo vrijeme za naučiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolačići sa čvarcima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane kolačiće sa čvarcima. – čvarci, glatko brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, svinjska mast, maslac, jogurt (tekućeg), sol i papar ((svježe mljeveni)), U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i sodu bikarbonu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo svinjsku mast i kockice maslaca te prstima trljamo dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo čvarke, začinimo solju i paprom, promiješamo te ulijemo jogurt i još jednom nježno promiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na brašnom posipanu dasku i raširimo ga pazeći da debljina tijesta bude 2-3 centimetra. ; Od tako pripremljenog tijesta, čašom ili okruglim modelom, izrežemo oblike i premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -</div>
Slani kolačići sa čvarcima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane kolačiće sa čvarcima.
Poznate čvarkuše, krampogače ili kolačići sa čvarcima, uvijek su dobrodošli na našim stolovima, a ako ih još ne znate pripremiti, sad je pravo vrijeme za naučiti.
Slani kolačići sa čvarcima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane kolačiće sa čvarcima. - čvarci, glatko brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, svinjska mast, maslac, jogurt (tekućeg), sol i papar ((svježe mljeveni)), U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i sodu bikarbonu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo svinjsku mast i kockice maslaca te prstima trljamo dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo čvarke, začinimo solju i paprom, promiješamo te ulijemo jogurt i još jednom nježno promiješamo sastojke. ; Dobiveno tijesto premjestimo na brašnom posipanu dasku i raširimo ga pazeći da debljina tijesta bude 2-3 centimetra. ; Od tako pripremljenog tijesta, čašom ili okruglim modelom, izrežemo oblike i premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta. ; Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i sodu bikarbonu i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo svinjsku mast i kockice maslaca te prstima trljamo dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
- Potom dodamo čvarke, začinimo solju i paprom, promiješamo te ulijemo jogurt i još jednom nježno promiješamo sastojke.
- Dobiveno tijesto premjestimo na brašnom posipanu dasku i raširimo ga pazeći da debljina tijesta bude 2-3 centimetra.
- Od tako pripremljenog tijesta, čašom ili okruglim modelom, izrežemo oblike i premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
- Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|