Slani nadjeveni uštipci

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Slani nadjeveni uštipci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke.

Tko je rekao da uštipci moraju biti slatki? Ako vam se sviđa ideja o pripremi slanih uštipaka, punjenih ukusnim nadjevom ne propustite pogledati, u priloženom videu, kako nastaju.

Slani nadjeveni uštipci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke. - oštro brašno, glatko brašno, svježi kvasac, šećer, mlijeko, maslac, jaje, luk, peršin (sjeckani), sušeni svinjski kare ((domaća pečenica)), sir gorgonzola, ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže. ; Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre. ; Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra. ; Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke. ; Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra. ; Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta. ; Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike. ; Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta. ; Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta. ; Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
 2. U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
 3. Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže.
 4. Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre.
 5. Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra.
 6. Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke.
 7. Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra.
 8. Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta.
 9. Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike.
 10. Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta.
 11. Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta.
 12. Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: