Slani nadjeveni uštipci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke. – oštro brašno, glatko brašno, svježi kvasac, šećer, mlijeko, maslac, jaje, luk, peršin (sjeckani), svinjski kare (sušeni (domaća pečenica)), sir gorgonzola, ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže. ; Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre. ; Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra. ; Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke. ; Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra. ; Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta. ; Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike. ; Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta. ; Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta. ; Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; – Tko je rekao da uštipci moraju biti slatki? Ako vam se sviđa ideja o pripremi slanih uštipaka, punjenih ukusnim nadjevom ne propustite pogledati, u priloženom videu, kako nastaju. <div class="wpurp-searchable-recipe">Slani nadjeveni uštipci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke. – oštro brašno, glatko brašno, svježi kvasac, šećer, mlijeko, maslac, jaje, luk, peršin (sjeckani), sušeni svinjski kare ((domaća pečenica)), sir gorgonzola, ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže. ; Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre. ; Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra. ; Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke. ; Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra. ; Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta. ; Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike. ; Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta. ; Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta. ; Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -</div>
Slani nadjeveni uštipci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke.
Tko je rekao da uštipci moraju biti slatki? Ako vam se sviđa ideja o pripremi slanih uštipaka, punjenih ukusnim nadjevom ne propustite pogledati, u priloženom videu, kako nastaju.
Slani nadjeveni uštipci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane nadjevene uštipke. - oštro brašno, glatko brašno, svježi kvasac, šećer, mlijeko, maslac, jaje, luk, peršin (sjeckani), sušeni svinjski kare ((domaća pečenica)), sir gorgonzola, ulje, muškatni oraščić, sol, Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže. ; Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre. ; Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra. ; Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke. ; Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra. ; Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta. ; Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike. ; Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta. ; Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta. ; Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.; -
Prije svega napravimo pjenicu, tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo žličicu šećera, ulijemo mlako mlijeko, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
U zdjelu s mješavinom oba brašna ulijemo pjenicu, dodamo ½ žličice soli, naribani muškatni oraščić, ulijemo omekšali maslac, dodamo žumanjke, te ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, zdjelu poklopimo tanjurom i ostavimo da se diže.
Za to vrijeme, u tavu na ugrijano ulje, dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, posolimo i pržimo dok luk ne postane staklast, te maknemo s vatre.
Dignuto tjesto premjestimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo na ovalan oblik debljine jednog centimetra.
Zatim tijesto nožem prerežemo na dva jednaka dijela, a u tavu, na ohlađeni luk dodamo sjeckani sušeni svinjski kare, kockice gorgonzole i izmiješamo sastojke.
Na jednu polovicu tijesta stavimo male hrpice mješavine gorgonzole, karea i luka, u razmaku od 5 centimetra.
Zatim tijesto, između hrpica nadjeva, premažemo umućenim bjelanjkom i preklopimo drugom polovicom tijesta.
Potom prstima utisnemo tijesto oko nadjeva i kalupom za uštipke istisnemo oblike.
Dobivene uštipke prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu 15-ak minuta.
Dignute uštipke stavimo u vrelu duboku masnoću i pržimo s obje strane do zlatno žute boje, po prilici 5 minuta.
Gotove uštipke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo.