Slani puding od riže i mesnog sira

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Slani puding od riže i mesnog sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani puding od riže i mesnog sira.

Vrsta riže ima više od 1000, dok je ovo jelo jedinstveno. Neutralnost riže dozvoljava ementaleru i mesnom siru da se pokažu u punom bogatstvu svoga okusa. Vrlo zanimljivo i zasigurno nesvakidašnje jelo.

Slani puding od riže i mesnog sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani puding od riže i mesnog sira. - riža, mesni sir, maslac, luk, sir ementaler, brašno, bijelo vino (suho), mlijeko, ulje, sol i papar, Prvo radimo bešamel. U tavi na polovicu maslaca dodamo brašno i kratko miješamo. ; Začinimo sa malo soli te dodajemo vruće mlijeko, stalno miješajući dok ne nestanu grudice. ; Umak ostavimo da provrije i skinemo ga sa vatre. ; Začinimo bijelim paprom, dodamo naribani sir i miješamo dok se sir potpuno ne rastopi. ; Na preostaloj polovici maslaca i malo ulja popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu, kratko je popržimo, prelijemo bijelim vinom i ostavimo da ispari. ; Dodamo vrući mesni temeljac i miješamo dok riža ne upije veći dio tekućine (paziti da se riža ne skuha do kraja) te maknemo na stranu. ; Vatrostalnu posudu dobro namažemo maslacem, po dnu rasporedimo sloj riže, preko riže stavimo sloj šunke i na kraju sloj bešamela. ; Nastavimo redati rižu, šunku i bešamel. ; Povrh svega natrgamo komadiće maslaca te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C da dobro porumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prvo radimo bešamel. U tavi na polovicu maslaca dodamo brašno i kratko miješamo.
 2. Začinimo sa malo soli te dodajemo vruće mlijeko, stalno miješajući dok ne nestanu grudice.
 3. Umak ostavimo da provrije i skinemo ga sa vatre.
 4. Začinimo bijelim paprom, dodamo naribani sir i miješamo dok se sir potpuno ne rastopi.
 5. Na preostaloj polovici maslaca i malo ulja popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu, kratko je popržimo, prelijemo bijelim vinom i ostavimo da ispari.
 6. Dodamo vrući mesni temeljac i miješamo dok riža ne upije veći dio tekućine (paziti da se riža ne skuha do kraja) te maknemo na stranu.
 7. Vatrostalnu posudu dobro namažemo maslacem, po dnu rasporedimo sloj riže, preko riže stavimo sloj šunke i na kraju sloj bešamela.
 8. Nastavimo redati rižu, šunku i bešamel.
 9. Povrh svega natrgamo komadiće maslaca te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C da dobro porumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: