Slatka pita s rezancima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku pitu s rezancima. – lisnato tijesto, grožđice (sušenih), kandirana narančina kora, rum, jaje, šećer, maslac, mlijeko, tjestenina ((širokih rezanaca)), bademi (u listićima), šećer u prahu (za posipavanje), sol, Na pobrašnjenoj dasci, lisnato tijesto izvaljamo na debljinu 5 mm., izrežemo okrugao oblik veličine kalupa za pite, premjestimo ga u kalup za pite i izbodemo vilicom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta. ; U zdjelicu stavimo sušene grožđice, dodamo kandiranu narančinu koru, prelijemo rumom i ostavimo da se namaču, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u posudu odvojimo žumanjke, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim dodamo omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo smjesu. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu i na kraju umiješamo listiće badema. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo je u smjesu od jaja, dodamo namočene grožđice i narančinu koru te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo po pečenom tijestu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta. ; Slatku pitu premjestimo na podlogu za torte, posipamo ju šećerom u prahu i poslužimo.
; – Vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca, koje postupkom valjanja i preklapanja sadrži preko 700 unutarnjih listova i to je baza ove neobične, ali ukusne pite s rezancima,slatkom kremom od jaja i rumom aromatiziranim voćem.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatka pita s rezancima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku pitu s rezancima. – lisnato tijesto, grožðice (sušenih), kandirana narančina kora, rum, jaje, šećer, maslac, mlijeko, tjestenina ((širokih rezanaca)), bademi (u listićima), šećer u prahu (za posipavanje), sol, Na pobrašnjenoj dasci, lisnato tijesto izvaljamo na debljinu 5 mm., izrežemo okrugao oblik veličine kalupa za pite, premjestimo ga u kalup za pite i izbodemo vilicom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta. ; U zdjelicu stavimo sušene grožđice, dodamo kandiranu narančinu koru, prelijemo rumom i ostavimo da se namaču, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u posudu odvojimo žumanjke, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim dodamo omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo smjesu. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu i na kraju umiješamo listiće badema. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo je u smjesu od jaja, dodamo namočene grožđice i narančinu koru te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo po pečenom tijestu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta. ; Slatku pitu premjestimo na podlogu za torte, posipamo ju šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Slatka pita s rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku pitu s rezancima.
Vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca, koje postupkom valjanja i preklapanja sadrži preko 700 unutarnjih listova i to je baza ove neobične, ali ukusne pite s rezancima,slatkom kremom od jaja i rumom aromatiziranim voćem.
Slatka pita s rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku pitu s rezancima. - lisnato tijesto, grožðice (sušenih), kandirana narančina kora, rum, jaje, šećer, maslac, mlijeko, tjestenina ((širokih rezanaca)), bademi (u listićima), šećer u prahu (za posipavanje), sol, Na pobrašnjenoj dasci, lisnato tijesto izvaljamo na debljinu 5 mm., izrežemo okrugao oblik veličine kalupa za pite, premjestimo ga u kalup za pite i izbodemo vilicom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta. ; U zdjelicu stavimo sušene grožđice, dodamo kandiranu narančinu koru, prelijemo rumom i ostavimo da se namaču, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u posudu odvojimo žumanjke, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim dodamo omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo smjesu. ; Potom ulijemo mlijeko i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu i na kraju umiješamo listiće badema. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo je u smjesu od jaja, dodamo namočene grožđice i narančinu koru te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo po pečenom tijestu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta. ; Slatku pitu premjestimo na podlogu za torte, posipamo ju šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Na pobrašnjenoj dasci, lisnato tijesto izvaljamo na debljinu 5 mm., izrežemo okrugao oblik veličine kalupa za pite, premjestimo ga u kalup za pite i izbodemo vilicom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta.
U zdjelicu stavimo sušene grožđice, dodamo kandiranu narančinu koru, prelijemo rumom i ostavimo da se namaču, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u posudu odvojimo žumanjke, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim dodamo omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo smjesu.
Potom ulijemo mlijeko i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu i na kraju umiješamo listiće badema.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo je u smjesu od jaja, dodamo namočene grožđice i narančinu koru te dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu rasporedimo po pečenom tijestu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta.
Slatku pitu premjestimo na podlogu za torte, posipamo ju šećerom u prahu i poslužimo.