- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Slatke lazanje s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje s bobičastim voćem. – sir mascarpone, bobičasto voće (miješanog), tijesto za savijače, med, voćni liker, šećer u prahu, Bobičasto voće očistimo i operemo, a tijesto za savijače premažemo uljem i narežemo ga na kvadrate 7×7 cm. ; Zatim kvadrate tijesta rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, cca. 3 minute. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mascarpone, dodamo med, ulijemo liker i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo bobičasto voće i nježno ga umiješamo. ; Na tanjure stavimo po žlicu kreme s bobičastim voćem, preko nje listić pečenog tijesta, zatim kremu, pa listić i postupak ponavljamo do željene visine. ; Na kraju posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Lazanje mogu biti s mesom, piletinom, ribom, povrćem ali ih možemo pripremiti i slatke. Ako vas zanima i ovaj način, pogledajte priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatke lazanje s bobičastim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje s bobičastim voćem. – sir mascarpone, bobičasto voće (miješanog), tijesto za savijače, med, voćni liker, šećer u prahu, Bobičasto voće očistimo i operemo, a tijesto za savijače premažemo uljem i narežemo ga na kvadrate 7×7 cm. ; Zatim kvadrate tijesta rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, cca. 3 minute. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mascarpone, dodamo med, ulijemo liker i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo bobičasto voće i nježno ga umiješamo. ; Na tanjure stavimo po žlicu kreme s bobičastim voćem, preko nje listić pečenog tijesta, zatim kremu, pa listić i postupak ponavljamo do željene visine. ; Na kraju posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Slatke lazanje s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje s bobičastim voćem.
Lazanje mogu biti s mesom, piletinom, ribom, povrćem ali ih možemo pripremiti i slatke. Ako vas zanima i ovaj način, pogledajte priloženi video.
Slatke lazanje s bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje s bobičastim voćem. - sir mascarpone, bobičasto voće (miješanog), tijesto za savijače, med, voćni liker, šećer u prahu, Bobičasto voće očistimo i operemo, a tijesto za savijače premažemo uljem i narežemo ga na kvadrate 7x7 cm. ; Zatim kvadrate tijesta rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, cca. 3 minute. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mascarpone, dodamo med, ulijemo liker i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo bobičasto voće i nježno ga umiješamo. ; Na tanjure stavimo po žlicu kreme s bobičastim voćem, preko nje listić pečenog tijesta, zatim kremu, pa listić i postupak ponavljamo do željene visine. ; Na kraju posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Bobičasto voće očistimo i operemo, a tijesto za savijače premažemo uljem i narežemo ga na kvadrate 7x7 cm.
- Zatim kvadrate tijesta rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, cca. 3 minute.
- Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo mascarpone, dodamo med, ulijemo liker i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo bobičasto voće i nježno ga umiješamo.
- Na tanjure stavimo po žlicu kreme s bobičastim voćem, preko nje listić pečenog tijesta, zatim kremu, pa listić i postupak ponavljamo do željene visine.
- Na kraju posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 59
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|