Slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda.

Zelene su šparoge, za razliku od bijelih, mekše, nježnije i aromatičnije te imaju i do 3 puta više vitamina. A kad takvu namirnicu „upakiramo“ u slatko pivsko tijesto, dodamo kremu s jagodama, dobiti ćemo stvarno finu slasticu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge iz staklenke ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru, jaja razbijemo i odvojimo bjelanjke od žumanjaka, jagode operemo, očistimo i narežemo na kockice, a sok od limuna iscijedimo.
  2. U zdjelu s mileramom dodamo med, ulijemo aromu ruma i malo soka od limuna i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim dodamo narezane jagode, nježno izmiješamo sastojke i dobivenu kremu stavimo u hladnjak da se hladi.
  4. Za to vrijeme od bjelanjaka, šećera u prahu i prstohvata soli istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žumanjcima dodamo kristalni i vanilin šećer, ulijemo pivo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  5. Zatim postupno dodajemo brašno, stalno miješajući pjenjačom, dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.
  6. Potom u tijesto dodamo snijeg od bjelanjaka i dobro ga umiješamo.
  7. U dobivenu smjesu uronimo šparoge i stavimo ih pržiti sa svih strana u duboku masnoću.
  8. Nakon 2-3 minute prženja, kad su šparoge dobile zlatnožutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
  9. Šparoge rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih krermom s jagodama, ukrasimo svježim jagodama, pokapamo čokoladnim preljevom, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: