- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda.
Zelene su šparoge, za razliku od bijelih, mekše, nježnije i aromatičnije te imaju i do 3 puta više vitamina. A kad takvu namirnicu „upakiramo“ u slatko pivsko tijesto, dodamo kremu s jagodama, dobiti ćemo stvarno finu slasticu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 8-12 bijelih konzerviranih
- jagode, 250 g
- limun, 1
- šećer u prahu, 20 g
- mileram, 400 g
- med, 40 g od bagrema
- aroma ruma, 1/2 žličice
- brašno, 150 g
- jaja, 2
- pivo, 125 ml svijetlog
- vanilin šećer, 1 vrećica
- šećer, 90 g
- ulje za prženje
- čokoladni preljev
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge iz staklenke ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru, jaja razbijemo i odvojimo bjelanjke od žumanjaka, jagode operemo, očistimo i narežemo na kockice, a sok od limuna iscijedimo.
- U zdjelu s mileramom dodamo med, ulijemo aromu ruma i malo soka od limuna i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo narezane jagode, nježno izmiješamo sastojke i dobivenu kremu stavimo u hladnjak da se hladi.
- Za to vrijeme od bjelanjaka, šećera u prahu i prstohvata soli istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žumanjcima dodamo kristalni i vanilin šećer, ulijemo pivo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim postupno dodajemo brašno, stalno miješajući pjenjačom, dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.
- Potom u tijesto dodamo snijeg od bjelanjaka i dobro ga umiješamo.
- U dobivenu smjesu uronimo šparoge i stavimo ih pržiti sa svih strana u duboku masnoću.
- Nakon 2-3 minute prženja, kad su šparoge dobile zlatnožutu boju, izvadimo ih na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
- Šparoge rasporedimo na tanjure, nadjenemo ih krermom s jagodama, ukrasimo svježim jagodama, pokapamo čokoladnim preljevom, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |