- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Slatki fašnički hamburgeri – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke fašničke hamburgere. – mješavina za krafne, sir mozzarella, kivi, jagode, šljive, svježi kvasac, ulje, šećer u prahu, U zdjelicu ulijemo cca. 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica. ; Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na debljinu 6-7 milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta. ; Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje.; Za to vrijeme voće operemo, očistimo, te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške. ; Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo. ; Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kiwija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, posipamo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.; – U čemu bi uživali za vrijeme fašnika, ako ne u krafnama? Ali da ne bude sve isto kao uvijek, mi smo se odlučili za malo drukčiju varijantu i nadamo se da će Vam se svidjeti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatki fašnički hamburgeri – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke fašničke hamburgere. – mješavina za krafne, sir mozzarella, kivi, jagode, šljive, svježi kvasac, ulje, šećer u prahu, U zdjelicu ulijemo cca. 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica. ; Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na debljinu 6-7 milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta. ; Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje.; Za to vrijeme voće operemo, očistimo, te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške. ; Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo. ; Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kiwija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, posipamo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.; -</div>
Slatki fašnički hamburgeri
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke fašničke hamburgere.
U čemu bi uživali za vrijeme fašnika, ako ne u krafnama? Ali da ne bude sve isto kao uvijek, mi smo se odlučili za malo drukčiju varijantu i nadamo se da će Vam se svidjeti.
Slatki fašnički hamburgeri - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke fašničke hamburgere. - mješavina za krafne, sir mozzarella, kivi, jagode, šljive, svježi kvasac, ulje, šećer u prahu, U zdjelicu ulijemo cca. 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica. ; Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta. ; Potom tijesto razvaljamo na debljinu 6-7 milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta. ; Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje.; Za to vrijeme voće operemo, očistimo, te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške. ; Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo. ; Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kiwija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, posipamo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zdjelicu ulijemo cca. 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica.
- Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto.
- Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta.
- Potom tijesto razvaljamo na debljinu 6-7 milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta.
- Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje.
- Za to vrijeme voće operemo, očistimo, te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške.
- Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo.
- Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kiwija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, posipamo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:110minuta |
|