Slatki fašnički hamburgeri

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Slatki fašnički hamburgeri
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke fašničke hamburgere.

U čemu bi uživali za vrijeme fašnika, ako ne u krafnama? Ali da ne bude sve isto kao uvijek, mi smo se odlučili za malo drukčiju varijantu i nadamo se da će Vam se svidjeti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu ulijemo cca. 200 ml mlake vode, dodamo žlicu gotove mješavine za krafne, natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice i stavimo na stranu 15-ak minuta da se stvori pjenica.
  2. Zatim pjenicu prelijemo u veću posudu, dodamo preostalu gotovu mješavinu za krafne, ulijemo ulje i mikserom izradimo jednolično tijesto.
  3. Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, te ga i odozgo posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta.
  4. Potom tijesto razvaljamo na debljinu 6-7 milimetara, kalupom izrežemo okrugle oblike, a višak tijesta odstranimo. Zatim okrugle oblike tijesta ponovo pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 15-ak minuta.
  5. Dignuto tijesto, gornjom stranom okrenutom prema dolje, stavljamo u duboku masnoću i pržimo ih s obiju strana do zlatno-žute boje.
  6. Za to vrijeme voće operemo, očistimo, te zajedno s mozzarellom narežemo na kriške.
  7. Pržene krafne izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, pričekamo da se malo ohlade te ih nožem vodoravno prepolovimo.
  8. Zatim po jednu polovicu krafne nadjenemo kriškom šljive, kiwija, mozzarelle i jagode, poklopimo drugom polovicom, posipamo šećerom u prahu i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: