- Slavko Večerić
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Iako kombinacija tjestenine i marelica može izgledati kao čudna kombinacija, slatki nabujak od tjestenine i marelica odličan je desert koji zbog svoje kaloričnosti može biti i cjelovit obrok. Spremit ćete ga vrlo brzo i razveseliti sve koji se nađu za stolom. Ako volite rižu na mlijeku, sigurno ćete voljeti i ovaj izvrsni desert - jer kuhanjem tjestenine u mlijeku ona dobiva sličnu, prekrasnu mliječnu teksturu.
Slatki nabujak od tjestenine s marelicama - Saznajte kako pripremiti slatki nabujak od tjestenine s marelicama u našem video receptu. - kompot od marelice (u konzervi), tjestenina, mlijeko, šećer, vanilin šećer, maslac, slatko vrhnje, jaje, U tavu stavljamo mlijeko, malo soli, vanilin šećer i pustimo da zavrije.; Stavljamo tjesteninu da se kuha 8-10 min. Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo. Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.
Vino: desertno vino ili pjenušac; Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. ; Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo.; Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.; Uz ovo jelo preporučujemo desertno vino ili pjenušac.; -
- kompot od marelica, 1 u konzervi
- tjestenina, 250 g
- mlijeko, 1 l
- šećer, 30 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- maslac, 60 g
- slatko vrhnje, 3 dl
- jaja, 2
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
- U tavu stavljamo mlijeko, malo soli, vanilin šećer i pustimo da zavrije.
- Stavljamo tjesteninu da se kuha 8-10 min. Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo. Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo. Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C. Vino: desertno vino ili pjenušac
- Za to vrijeme istučemo jaja, dodamo slatko vrhnje i malo promiješamo.
- Ocijeđenoj tjestenini dodajemo ocijeđene marelice iz kompota i smjesu od slatkog vrhnja i tučenih jaja te promiješamo.
- Stavljamo u već prethodno maslacem premazan kalup, dekoriramo maslacem po vrhu i stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu 20 min. na 200 C.
- Uz ovo jelo preporučujemo desertno vino ili pjenušac.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |