- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatki varenac od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki varenac od sira.
Ne bi nikako bilo u redu da u ovo predblagdansko doba ne uključimo neku slasticu od sira na svečarski jelovnik. Ovaj slatki varenac nameće se kao prvi izbor – za njega Vam treba otprilike pola sata i malo dobre volje koje u ovo božićno doba ne bi smjelo nedostajati!
Slatki varenac od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki varenac od sira. - kravlji sir (svježeg), jaje, limun, mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno, maslac, Prije svega u zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu sa žutanjcima naribamo limunovu koricu, dodamo mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i sve zajedno dobro izradimo ručnim mikserom u jednoličnu smjesu. ; Zatim u smjesu protisnemo ocijeđeni svježi kravlji sir, sve zajedno još jednom izmiješamo ručnim mikserom i lopaticom umiješamo pripremljen snijeg (prvo dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno i ostatak). ; Pripremljenu smjesu ulijemo u maslacem namašćene kalupe (do ¾ visine kalupa), kalupe stavimo u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posudica i pokrijemo alu-folijom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 25 minuta. Varence zatim izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade, te ih poslužimo na čokoladnom umaku.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kravlji sir, 250 g svježeg
- jaja, 3
- limun, 1/2
- mileram, 120 ml
- šećer, 40 g
- vanilin šećer, 1
- škrobno brašno, 5 g
- maslac
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg.
- U zdjelu sa žutanjcima naribamo limunovu koricu, dodamo mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i sve zajedno dobro izradimo ručnim mikserom u jednoličnu smjesu.
- Zatim u smjesu protisnemo ocijeđeni svježi kravlji sir, sve zajedno još jednom izmiješamo ručnim mikserom i lopaticom umiješamo pripremljen snijeg (prvo dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno i ostatak).
- Pripremljenu smjesu ulijemo u maslacem namašćene kalupe (do ¾ visine kalupa), kalupe stavimo u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posudica i pokrijemo alu-folijom.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 25 minuta. Varence zatim izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade, te ih poslužimo na čokoladnom umaku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |