Slatki varenac od sira

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki varenac od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki varenac od sira.

Ne bi nikako bilo u redu da u ovo predblagdansko doba ne uključimo neku slasticu od sira na svečarski jelovnik. Ovaj slatki varenac nameće se kao prvi izbor – za njega Vam treba otprilike pola sata i malo dobre volje koje u ovo božićno doba ne bi smjelo nedostajati!

Slatki varenac od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki varenac od sira. - kravlji sir (svježeg), jaje, limun, mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno, maslac, Prije svega u zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu sa žutanjcima naribamo limunovu koricu, dodamo mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i sve zajedno dobro izradimo ručnim mikserom u jednoličnu smjesu. ; Zatim u smjesu protisnemo ocijeđeni svježi kravlji sir, sve zajedno još jednom izmiješamo ručnim mikserom i lopaticom umiješamo pripremljen snijeg (prvo dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno i ostatak). ; Pripremljenu smjesu ulijemo u maslacem namašćene kalupe (do ¾ visine kalupa), kalupe stavimo u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posudica i pokrijemo alu-folijom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 25 minuta. Varence zatim izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade, te ih poslužimo na čokoladnom umaku.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka i od njih istučemo čvrsti snijeg.
 2. U zdjelu sa žutanjcima naribamo limunovu koricu, dodamo mileram, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i sve zajedno dobro izradimo ručnim mikserom u jednoličnu smjesu.
 3. Zatim u smjesu protisnemo ocijeđeni svježi kravlji sir, sve zajedno još jednom izmiješamo ručnim mikserom i lopaticom umiješamo pripremljen snijeg (prvo dobro umiješamo 1/3 snijega od bjelanjaka, a zatim nježno i ostatak).
 4. Pripremljenu smjesu ulijemo u maslacem namašćene kalupe (do ¾ visine kalupa), kalupe stavimo u veću vatrostalnu posudu u koju ulijemo vode do pola visine posudica i pokrijemo alu-folijom.
 5. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 25 minuta. Varence zatim izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohlade, te ih poslužimo na čokoladnom umaku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: