Slatki vijenac s cimetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki vijenac s cimetom. – jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, glatko brašno, suhi kvasac, limun, cimet (u prahu), smeđi šećer, vanilin šećer, marmelada (od marelica), sol, Koricu limuna naribamo i dodamo 4 žumanjka i jedno cijelo jaje, ulijemo jogurt, dodamo omekšali maslac, šećer, prstohvat soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo 2 žlice brašna i miješamo dalje. ; Kada u smjesi nestanu grudice dodamo suhi kvasac i postupno dodajemo preostalo brašno i stalno miksajući ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Nakon 10-ak minuta miksanja tjesto izvadimo na radnu površinu, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, prekrijemo tanjurem i ostavimo da se diže 2 sata, a za to vrijeme u zdjelici pomiješamo smeđi šećer, cimet u prahu i vanilin šećer, rastopimo maslac i umutimo jaje. ; Dignutom tijestu prstima istisnemo zrak, stavimo ga na nepobrašnjenu radnu površinu i premjesimo. Potom tijesto razvaljamo na površinu 50×30 cm i debljinu 5 mm. ; Razvaljano tijesto premažemo rastopljenim maslacem, osim dio širine 5 cm na daljoj široj strani. ; Zatim umućenim jajetom premažemo nenamašćeni dio tijesta, a namašćeni dio posipamo mješavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera. ; Potom tijesto oprezno savijemo poput savijače, oblikujemo u vijenac i spojeve premažemo umućenim jajetom, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom, pazeći da ostane mjesta kad se tijesto digne i stavimo u hladnjak da se diže 10 sati. ; Vijenac izvadimo iz hladnjaka i škarama zarežemo po vrhu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, da se diže. Nakon 30 minuta temperaturu povećamo na 175°C i pečemo 30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom marmelade i malo vode i poslužimo.
; – Konzumacija pola žličice cimeta u prahu dnevno, uvelike smanjuje razinu šećera u krvi kod dijabetičara, stoga pripremite ovaj kolač, jer osim što je jako fin, još je i zdrav.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatki vijenac s cimetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki vijenac s cimetom. – jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, glatko brašno, suhi kvasac, limun, cimet (u prahu), smeđi šećer, vanilin šećer, marmelada (od marelica), sol, Koricu limuna naribamo i dodamo 4 žumanjka i jedno cijelo jaje, ulijemo jogurt, dodamo omekšali maslac, šećer, prstohvat soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo 2 žlice brašna i miješamo dalje. ; Kada u smjesi nestanu grudice dodamo suhi kvasac i postupno dodajemo preostalo brašno i stalno miksajući ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Nakon 10-ak minuta miksanja tjesto izvadimo na radnu površinu, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, prekrijemo tanjurem i ostavimo da se diže 2 sata, a za to vrijeme u zdjelici pomiješamo smeđi šećer, cimet u prahu i vanilin šećer, rastopimo maslac i umutimo jaje. ; Dignutom tijestu prstima istisnemo zrak, stavimo ga na nepobrašnjenu radnu površinu i premjesimo. Potom tijesto razvaljamo na površinu 50×30 cm i debljinu 5 mm. ; Razvaljano tijesto premažemo rastopljenim maslacem, osim dio širine 5 cm na daljoj široj strani. ; Zatim umućenim jajetom premažemo nenamašćeni dio tijesta, a namašćeni dio posipamo mješavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera. ; Potom tijesto oprezno savijemo poput savijače, oblikujemo u vijenac i spojeve premažemo umućenim jajetom, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom, pazeći da ostane mjesta kad se tijesto digne i stavimo u hladnjak da se diže 10 sati. ; Vijenac izvadimo iz hladnjaka i škarama zarežemo po vrhu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, da se diže. Nakon 30 minuta temperaturu povećamo na 175°C i pečemo 30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom marmelade i malo vode i poslužimo.
; -</div>
Slatki vijenac s cimetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki vijenac s cimetom.
Konzumacija pola žličice cimeta u prahu dnevno, uvelike smanjuje razinu šećera u krvi kod dijabetičara, stoga pripremite ovaj kolač, jer osim što je jako fin, još je i zdrav.
Slatki vijenac s cimetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki vijenac s cimetom. - jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, glatko brašno, suhi kvasac, limun, cimet (u prahu), smeđi šećer, vanilin šećer, marmelada (od marelica), sol, Koricu limuna naribamo i dodamo 4 žumanjka i jedno cijelo jaje, ulijemo jogurt, dodamo omekšali maslac, šećer, prstohvat soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo 2 žlice brašna i miješamo dalje. ; Kada u smjesi nestanu grudice dodamo suhi kvasac i postupno dodajemo preostalo brašno i stalno miksajući ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. ; Nakon 10-ak minuta miksanja tjesto izvadimo na radnu površinu, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, prekrijemo tanjurem i ostavimo da se diže 2 sata, a za to vrijeme u zdjelici pomiješamo smeđi šećer, cimet u prahu i vanilin šećer, rastopimo maslac i umutimo jaje. ; Dignutom tijestu prstima istisnemo zrak, stavimo ga na nepobrašnjenu radnu površinu i premjesimo. Potom tijesto razvaljamo na površinu 50x30 cm i debljinu 5 mm. ; Razvaljano tijesto premažemo rastopljenim maslacem, osim dio širine 5 cm na daljoj široj strani. ; Zatim umućenim jajetom premažemo nenamašćeni dio tijesta, a namašćeni dio posipamo mješavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera. ; Potom tijesto oprezno savijemo poput savijače, oblikujemo u vijenac i spojeve premažemo umućenim jajetom, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom, pazeći da ostane mjesta kad se tijesto digne i stavimo u hladnjak da se diže 10 sati. ; Vijenac izvadimo iz hladnjaka i škarama zarežemo po vrhu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, da se diže. Nakon 30 minuta temperaturu povećamo na 175°C i pečemo 30 minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom marmelade i malo vode i poslužimo.
; -
Koricu limuna naribamo i dodamo 4 žumanjka i jedno cijelo jaje, ulijemo jogurt, dodamo omekšali maslac, šećer, prstohvat soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo 2 žlice brašna i miješamo dalje.
Kada u smjesi nestanu grudice dodamo suhi kvasac i postupno dodajemo preostalo brašno i stalno miksajući ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
Nakon 10-ak minuta miksanja tjesto izvadimo na radnu površinu, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, prekrijemo tanjurem i ostavimo da se diže 2 sata, a za to vrijeme u zdjelici pomiješamo smeđi šećer, cimet u prahu i vanilin šećer, rastopimo maslac i umutimo jaje.
Dignutom tijestu prstima istisnemo zrak, stavimo ga na nepobrašnjenu radnu površinu i premjesimo. Potom tijesto razvaljamo na površinu 50x30 cm i debljinu 5 mm.
Razvaljano tijesto premažemo rastopljenim maslacem, osim dio širine 5 cm na daljoj široj strani.
Zatim umućenim jajetom premažemo nenamašćeni dio tijesta, a namašćeni dio posipamo mješavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera.
Potom tijesto oprezno savijemo poput savijače, oblikujemo u vijenac i spojeve premažemo umućenim jajetom, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom, pazeći da ostane mjesta kad se tijesto digne i stavimo u hladnjak da se diže 10 sati.
Vijenac izvadimo iz hladnjaka i škarama zarežemo po vrhu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, da se diže. Nakon 30 minuta temperaturu povećamo na 175°C i pečemo 30 minuta.
Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom marmelade i malo vode i poslužimo.