- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Slatki zalogajčići od badema u čokoladi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke zalogajčiće od badema u čokoladi. – čokolada za kuhanje, čokolada (mliječne), bademi (u štapićima), šećer u prahu, U tavicu stavimo šećer u prahu, ulijemo 30 ml vode i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri, bez miješanja. ; Nakon 7-8 minuta kuhanja, kad se sirup počne zgušnjavati, dodamo štapiće badema i dobro ih pomiješamo sa sirupom. ; Zatim, pomoću dvije žlice, od smjese sirupa i badema oblikujemo male „hrpice“, stavljamo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i pričekamo 30-ak minuta da se dobro osuše i stvrdnu.
; Za to vrijeme obje čokolade rastopimo u posudi iznad pare. ; Potom stvrdnute „hrpice“ od badema i šećera uvaljamo u rastopljenu čokoladu, stavljamo ih na rešetku da se ocijede, ohlade i osuše te poslužimo.; – Ime čokolada potječe od majanske riječi Xocóatl ili chocolatl (xoco što znači gorko i atl voda) iz vremena kada se čokolada pila kao napitak. No čokolada se neće piti u ovom receptu, već će obložiti slatko punjenje od badema i šećera i uljepšati nam dan!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatki zalogajčići od badema u čokoladi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke zalogajčiće od badema u čokoladi. – čokolada za kuhanje, čokolada (mliječne), bademi (u štapićima), šećer u prahu, U tavicu stavimo šećer u prahu, ulijemo 30 ml vode i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri, bez miješanja. ; Nakon 7-8 minuta kuhanja, kad se sirup počne zgušnjavati, dodamo štapiće badema i dobro ih pomiješamo sa sirupom. ; Zatim, pomoću dvije žlice, od smjese sirupa i badema oblikujemo male „hrpice“, stavljamo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i pričekamo 30-ak minuta da se dobro osuše i stvrdnu.
; Za to vrijeme obje čokolade rastopimo u posudi iznad pare. ; Potom stvrdnute „hrpice“ od badema i šećera uvaljamo u rastopljenu čokoladu, stavljamo ih na rešetku da se ocijede, ohlade i osuše te poslužimo.; -</div>
Slatki zalogajčići od badema u čokoladi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke zalogajčiće od badema u čokoladi.
Ime čokolada potječe od majanske riječi Xocóatl ili chocolatl (xoco što znači gorko i atl voda) iz vremena kada se čokolada pila kao napitak. No čokolada se neće piti u ovom receptu, već će obložiti slatko punjenje od badema i šećera i uljepšati nam dan!
Slatki zalogajčići od badema u čokoladi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke zalogajčiće od badema u čokoladi. - čokolada za kuhanje, čokolada (mliječne), bademi (u štapićima), šećer u prahu, U tavicu stavimo šećer u prahu, ulijemo 30 ml vode i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri, bez miješanja. ; Nakon 7-8 minuta kuhanja, kad se sirup počne zgušnjavati, dodamo štapiće badema i dobro ih pomiješamo sa sirupom. ; Zatim, pomoću dvije žlice, od smjese sirupa i badema oblikujemo male „hrpice“, stavljamo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i pričekamo 30-ak minuta da se dobro osuše i stvrdnu.
; Za to vrijeme obje čokolade rastopimo u posudi iznad pare. ; Potom stvrdnute „hrpice“ od badema i šećera uvaljamo u rastopljenu čokoladu, stavljamo ih na rešetku da se ocijede, ohlade i osuše te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U tavicu stavimo šećer u prahu, ulijemo 30 ml vode i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri, bez miješanja.
- Nakon 7-8 minuta kuhanja, kad se sirup počne zgušnjavati, dodamo štapiće badema i dobro ih pomiješamo sa sirupom.
- Zatim, pomoću dvije žlice, od smjese sirupa i badema oblikujemo male „hrpice“, stavljamo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i pričekamo 30-ak minuta da se dobro osuše i stvrdnu.
- Za to vrijeme obje čokolade rastopimo u posudi iznad pare.
- Potom stvrdnute „hrpice“ od badema i šećera uvaljamo u rastopljenu čokoladu, stavljamo ih na rešetku da se ocijede, ohlade i osuše te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|