- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pizza ne mora nužno uvijek biti slana. Postoji bezbroj recepata koji uključuju i neke slatke namirnice, a mi smo ovoga puta odlučili napraviti pizzu u kojoj prevladava slatkoća.
Slatko-slana pizza sa smokvama i sirom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti slatko-slanu pizzu sa smokvama i sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 600 g
- suhi kvasac, 1 žlica
- sol, 1 žlica
- voda, 350 ml
- sir ricotta, 250 g
- timijan, 2 žlice
- smokve, 4
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žlice
- med, 2 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U veliku posudu stavimo brašno, kvasac i sol te promiješamo.
- Postepeno dodajemo vodu dok ne dobijemo smjesu za pizzu.
- Zatim smjesu dobro izradimo rukama, poprilici desetak minuta te stavimo u posudu, pokrijemo i ostavimo na toplom da se tijesto digne.
- Nakon poprilici pola sata, tijesto izvadimo na radnu površinu te izvaljamo kako bi istisnuli zrak.
- Zatim tijesto premjestimo u lim obložen papirom za pečenje.
- Na tijesto redom slažemo sir, timijan, smokve te polijemo maslinovim uljem.
- Ovako pripremljenu pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10-15 minuta.
- Nakon proteklog vremena, pizzu izvadimo iz pećnice, prelijemo medom te poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |