- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama. – palenta, maslac, jaje, vrhnje za kuhanje, slanina, sušena rajčica, grašak (iz konzerve), sir percorino (naribani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Slaninu narežemo na ploške, sušenu rajčicu nasjeckamo, a palentu pripremimo po uputama na pakiranju. ; Zatim prikladne zdjelice premažemo maslacem, na dno svake stavimo po žlicu palente, malo sjeckanih sušenih rajčica, razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vrhnja za kuhanje, posolimo i prekrijemo komadom alu folije kako tijekom kuhanja kondenzirana para ne bi kapala po jajima. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo u posudu iznad pare, poklopimo posudu i kuhamo 10-15 minuta, ovisno kakvu tvrdoću jaja želimo. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i pržimo ih s obje strane. ; Zatim na masnoću od prženja dodamo grašak, tavu maknemo s vatre i ostavimo da se grašak dobro ugrije. ; Zdjelice sa složencem izvadimo iz posude, skinemo alu foliju, preko jaja rasporedimo prženu slaninu i grašak, začinimo mljevenim paprom, posipamo naribanim pecorinom i poslužimo.
; – Palenta, žganci ili pura, jelo je od ukuhanog kukuruznog brašna, a naziv palenta potječe od latinskog naziva za ječmenu kašu, a s njom, slaninom, sušenim rajčicama, graškom i jajima pripremili smo zaista neobičan, cjelovit i ukusan obrok. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama. – palenta, maslac, jaje, vrhnje za kuhanje, slanina, sušena rajčica, grašak (iz konzerve), sir percorino (naribani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Slaninu narežemo na ploške, sušenu rajčicu nasjeckamo, a palentu pripremimo po uputama na pakiranju. ; Zatim prikladne zdjelice premažemo maslacem, na dno svake stavimo po žlicu palente, malo sjeckanih sušenih rajčica, razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vrhnja za kuhanje, posolimo i prekrijemo komadom alu folije kako tijekom kuhanja kondenzirana para ne bi kapala po jajima. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo u posudu iznad pare, poklopimo posudu i kuhamo 10-15 minuta, ovisno kakvu tvrdoću jaja želimo. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i pržimo ih s obje strane. ; Zatim na masnoću od prženja dodamo grašak, tavu maknemo s vatre i ostavimo da se grašak dobro ugrije. ; Zdjelice sa složencem izvadimo iz posude, skinemo alu foliju, preko jaja rasporedimo prženu slaninu i grašak, začinimo mljevenim paprom, posipamo naribanim pecorinom i poslužimo.
; -</div>
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama.
Palenta, žganci ili pura, jelo je od ukuhanog kukuruznog brašna, a naziv palenta potječe od latinskog naziva za ječmenu kašu, a s njom, slaninom, sušenim rajčicama, graškom i jajima pripremili smo zaista neobičan, cjelovit i ukusan obrok. U slast!
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama. - palenta, maslac, jaje, vrhnje za kuhanje, slanina, sušena rajčica, grašak (iz konzerve), sir percorino (naribani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Slaninu narežemo na ploške, sušenu rajčicu nasjeckamo, a palentu pripremimo po uputama na pakiranju. ; Zatim prikladne zdjelice premažemo maslacem, na dno svake stavimo po žlicu palente, malo sjeckanih sušenih rajčica, razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vrhnja za kuhanje, posolimo i prekrijemo komadom alu folije kako tijekom kuhanja kondenzirana para ne bi kapala po jajima. ; Tako pripremljene zdjelice premjestimo u posudu iznad pare, poklopimo posudu i kuhamo 10-15 minuta, ovisno kakvu tvrdoću jaja želimo. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i pržimo ih s obje strane. ; Zatim na masnoću od prženja dodamo grašak, tavu maknemo s vatre i ostavimo da se grašak dobro ugrije. ; Zdjelice sa složencem izvadimo iz posude, skinemo alu foliju, preko jaja rasporedimo prženu slaninu i grašak, začinimo mljevenim paprom, posipamo naribanim pecorinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Slaninu narežemo na ploške, sušenu rajčicu nasjeckamo, a palentu pripremimo po uputama na pakiranju.
- Zatim prikladne zdjelice premažemo maslacem, na dno svake stavimo po žlicu palente, malo sjeckanih sušenih rajčica, razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vrhnja za kuhanje, posolimo i prekrijemo komadom alu folije kako tijekom kuhanja kondenzirana para ne bi kapala po jajima.
- Tako pripremljene zdjelice premjestimo u posudu iznad pare, poklopimo posudu i kuhamo 10-15 minuta, ovisno kakvu tvrdoću jaja želimo.
- Za to vrijeme u tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i pržimo ih s obje strane.
- Zatim na masnoću od prženja dodamo grašak, tavu maknemo s vatre i ostavimo da se grašak dobro ugrije.
- Zdjelice sa složencem izvadimo iz posude, skinemo alu foliju, preko jaja rasporedimo prženu slaninu i grašak, začinimo mljevenim paprom, posipamo naribanim pecorinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|