Složenac od divlje integralne riže – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od divlje integralne riže. – riža (crne, integralne), jaje, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, senf, šampinjoni (smeđih), luk, češnjak, punomasni sir (polutvrdog), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, sir naribamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih sa svih strana do zlatno-žute boje.
; Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, senf, razbijemo jaja, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim na šampinjone dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute pržene šampinjone i luk, maknemo s vatre, a kuhanu rižu ocijedimo. ; Potom rižu premjestimo u zdjelu s mješavinom sira, vrhnja i jaja, dodamo šampinjone i luk, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posipamo s 2/3 naribanog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40-ak minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, posipamo ga preostalim naribanim sirom i sjeckanim peršinom te poslužimo.; – Venere je prirodno crna riža, punog zrna, vrlo bogata mineralima: željezo, cink selen, kalcij i magnezij. Kuhanjem zadržava boju i karakterističan miris sandalovine i iznimno je bogata antioksidansima. Venere riža je porijeklom iz Kine. Poznata kao "Carska riža", zabranjena za puk, jedino su je vladari smjeli konzumirati, zbog svojih hranjivih i afrodizijačkih svojstava. A kako smo je ukomponirali u ovo jelo, možete pogledati u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Složenac od divlje integralne riže – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od divlje integralne riže. – riža (crne, integralne), jaje, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, senf, šampinjoni (smeđih), luk, češnjak, punomasni sir (polutvrdog), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, sir naribamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih sa svih strana do zlatno-žute boje.
; Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, senf, razbijemo jaja, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim na šampinjone dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute pržene šampinjone i luk, maknemo s vatre, a kuhanu rižu ocijedimo. ; Potom rižu premjestimo u zdjelu s mješavinom sira, vrhnja i jaja, dodamo šampinjone i luk, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posipamo s 2/3 naribanog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40-ak minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, posipamo ga preostalim naribanim sirom i sjeckanim peršinom te poslužimo.; -</div>
Složenac od divlje integralne riže
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od divlje integralne riže.
Venere je prirodno crna riža, punog zrna, vrlo bogata mineralima: željezo, cink selen, kalcij i magnezij. Kuhanjem zadržava boju i karakterističan miris sandalovine i iznimno je bogata antioksidansima. Venere riža je porijeklom iz Kine. Poznata kao "Carska riža", zabranjena za puk, jedino su je vladari smjeli konzumirati, zbog svojih hranjivih i afrodizijačkih svojstava. A kako smo je ukomponirali u ovo jelo, možete pogledati u priloženom videu.
Složenac od divlje integralne riže - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od divlje integralne riže. - riža (crne, integralne), jaje, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, senf, šampinjoni (smeđih), luk, češnjak, punomasni sir (polutvrdog), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, sir naribamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih sa svih strana do zlatno-žute boje.
; Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, senf, razbijemo jaja, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim na šampinjone dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute pržene šampinjone i luk, maknemo s vatre, a kuhanu rižu ocijedimo. ; Potom rižu premjestimo u zdjelu s mješavinom sira, vrhnja i jaja, dodamo šampinjone i luk, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posipamo s 2/3 naribanog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40-ak minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, posipamo ga preostalim naribanim sirom i sjeckanim peršinom te poslužimo.; -
Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, sir naribamo, a češnjak protisnemo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih sa svih strana do zlatno-žute boje.
Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, senf, razbijemo jaja, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
Zatim na šampinjone dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, promiješamo i pržimo dalje.
Nakon 2-3 minute pržene šampinjone i luk, maknemo s vatre, a kuhanu rižu ocijedimo.
Potom rižu premjestimo u zdjelu s mješavinom sira, vrhnja i jaja, dodamo šampinjone i luk, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posipamo s 2/3 naribanog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40-ak minuta.
Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, posipamo ga preostalim naribanim sirom i sjeckanim peršinom te poslužimo.